lucid air 2023 év luxusautoja
A Lucid Air 2023 luxusautója

Elképesztő az év luxusautója – így néz ki belül

A Lucid új piaci mércét állított fel a leghosszabb hatótávolságú és leggyorsabban tölthető autójával és a 2023-as World Car Awards díjátadón bejelentették, hogy a márka Air elnevezésű elektromos autója lett az év luxusautója – írja a Yahoo.

A Lucid Air a New Yorki-i autó show keretein belül kapta meg a kitüntető címet. A díjról a 32 országból érkező 100 szakújságíró döntött. Titkos szavazás keretein belül adták le a szavazataikat a jelöltekre.

Peter Rawlinson a Lucid vezérigazgatója és műszaki igazgatója a ceremónián elmondta, hogy a díj megerősíti abban, hogy az Air ma a legjobb luxusautó a világon.

A szokásos panelt is beemelte, amikor megköszönte a Lucid teljes csapatának ezt az eredményt és persze nagyon izgatott a közeljövő fejlesztéseivel kapcsoaltban. Elmondta, hogy az elektromos autó jelenleg 800 kilométeres hatótávot képes biztosítani. Ez jól példázza, mi történik, amikor egy cég a legjobb szoftvereket és hardvereket ötvözi.

lucid air 2023 év luxusautója
Lucid air luxusautó belül
Lucid Air luxusautó 2023 év

Derek Jenkins a cég formatervezésért és márkáért felelős alelnöke hozzátette, hogy a zsűri döntése támogatja őket a célkitűzésükben. Ez nem más, mint hogy egy teljesen új és egyedi luxusautó élményt adjanak a világnak. „A Lucid Air kimagasló elektromos hatótávot biztosít, feltűnő, elegáns külsővel és dizájnos, díjnyertes belsővel, amit a cég kaliforniai székhelye ihletett” – fogalmazott.

Luxusautó még

Ha már az elektromos autók piacán vagyunk. Egy másik luxusautó márka, a Tesla idén harmadik alkalommal csökkentette a Tesla Model S és Model X árait az Egyesült Államok piacán. A Model S szedán ára 5 ezer dollárral csökkent (egy dollár 344 forint). A standard változat ára most 84 990 dollárról (mintegy 29 millió forint) indul, szemben a korábbi 89 990 ezer dollárról (31 millió forint). A továbbfejlesztett változat ára szintén 5 ezer dollárral, 104 990 ezer dollárra csökkent.

A Model X ára ugyancsak 5 ezer dollárral mérséklődött. A normál crossover mostantól 94 990 dollárért vásárolható meg, a továbbfejlesztett Plaid változat ára pedig  104 990 dollárra süllyedt. A Tesla ezen felül 1000 dollárral, illetve 2000 dollárral csökkentette az olcsóbb modellek – a Model 3 szedán és a Model Y alapárát.

Elon Musk, a Tesla vezetője az elmúlt hónapokban többször beszélt arról, hogy a Tesla az árak csökkentésére fog összpontosítani. Teszi ezt a kereslet ösztönzése miatt, és hogy a januárban bevezetett globális árengedmények révén sikerült növelni a megrendeléseket.

Az elektromos autókat gyártó cég a héten számolt be arról, hogy az idei első negyedévben 423 ezer járművet szállított ki. 4 százalékkal többet, mint a tavalyi utolsó negyedévben; idén 1,8 millió autó kiszállítását tervezik. A Tesla az év eleje óta 11 százalékkal csökkentette a Model 3, és 20 százalékkal a Model Y árát.

Az Egyesült Államokban az első negyedévben az autóhitelek átlagos kamata 15 éves csúcsra, 7 százalékra emelkedett.Aaz új autók átlagos havi törlesztőrészlete rekordszintű, 730 dollár volt.

Ezeket olvastad?

Fernando Alonso ilyen Aston Martint vezet

36 milliós Audit foglalt le a határnál a magyar rendőrség – fotó

Hasonló cikkek

3 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük