Tesla részvény elon musk
Zuhan a Tesla részvény, bajban a cég?

Most van bajban a Tesla?

A Tesla amerikai elektromosautó-gyártó adózott eredménye 24,2 százalékkal, 2,51 milliárd dollárra, részvényenként 73 centre csökkent.

A Tesla egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredménye az elemzői várakozásoknak megfelelően 85 cent lett. A cég bevétele 23,8 százalékkal, 23,23 milliárd dollárra nőtt, szakértők véleményének átlagában 23,6 milliárd dollár szerepelt.

A Tesla rekordszámú, 440 ezer 808 autót gyártott az idei első negyedévben, és több mint 422 ezret szállított ki. Elon Musk vállalata tavalyi profitja több mint kétszeresére nőtt, 12,6 milliárd dollár lett. Bevétele pedig 51 százalékkal, 81,5 milliárd dollárra emelkedett.

A Tesla 1,37 millió járművet gyártott, 47 százalékkal többet a 2021. évinél, míg a kiszállítások 40 százalékkal, 1,31 millió autóra emelkedtek. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója januárban azt mondta, hogy a vállalat az idén akár 2 millióra is növelheti járműgyártását.

Az eredmény a Tesla részvény árfolyamára is negatívan hatott. Már a piaczárás utáni kereskedésben is csökkenésnek inddult. Jelenleg, az amerikai tőzsde nyitása előtt fél órával -8 százalékos bukóban vannak a Tesla papírok a tegnapi záró árfolyamhoz képest, a Marketwach adatai alapján.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük