Simicska Lajos
Simicska Lajos

Brutálisan nekiment a szomszédja Simicska Lajosnak – így él most az előkerült milliárdos

Hol lakik Simicska Lajos, akinek vagyona még manapság is 39 milliárd forint lehet a hírek szerint, amivel Magyarország 47. leggazdagabb embere. Orbán Viktor egykori oligarcha barátja egy ideje eltűnt, most viszont előkerült.

A 2018-as választás után pillanatok alatt tűnt el a közéletből Simicska Lajos, a magyaroknak pedig a találgatás jutott, mit csinálhat a dúsgazdag férfi. Nos, a Vasárnapi Blikk most kielégítette mindenki kíváncsiságát.

Veszprémben sikerült lefotózniuk Orbán Viktor egykori barátját, aki igencsak visszafogottan éli a mindennapjait. Gyakran megfordul egyébként a Jaguárjával a városhoz közeli Hárskúton is, ahol lovardája és jól menő panziója is van – írja a lap.

A fogadtatása a helyiek körében elég vegyes. Van, aki örül, hogy Simicska Lajos munkahelyeket teremt a faluban. Akadnak azonban olyanok is, akik kifogásolják, hogy a földjei köré felhúzott kerítés miatt sok helyen átjárhatatlanná vált a falu és a környéke.

„Hárskút már nem olyan, mint volt harminc évvel ezelőtt, nagyon megváltozott. Minden körbe van kerítve, még kapuk sincsenek, amiken át lehetne menni. Még az uraságok idején sem volt ilyen. A gyerekkel már nem tudunk csak úgy kisétálni az erdőbe, ráadásul a vadak is elakadnak a kerítésben. Ha látom, hogy még egy állat életben van, ki szoktam szabadítani, de több elpusztul, mire megtalálja valaki”

– brutálisan nekiment tehát egyik szomszédja a milliárdosnak.

És ha már Hárskútnál járunk, ajánlunk is látnivalót Simicska Lajos lakóhelyének környéken. A Vitéz Bertalan Árpád kilátó a 644 méter magas Papod hegyen, a Bakony harmadik legmagasabb pontján található – írja a Kornyeke.hu. A kilátó gyalogosan közelíthető meg Hárskút teleülést elhagyva a hegytetőn kialakított parkolóból. A parkolótól a kilátó 1,6 km távolságra esik.

A lap cikke szerint egy másik megközelítési lehetőség is adósik, Lókút irányából, valamint Eplény felől. Az előbbi esetében az erdőn keresztül irányító táblák segítik a megközelítést, míg Eplény irányából a piros turistajelzést kell követni.

Hasonló cikkek