Novák Katalin sándor palota zongora autó bútor luxus
Novák Katalin beköltözteti a luxust a Sándor-palotába

Novák Katalin rongyrázása kicsapta a biztosítékot – íme!

Novák Katalin köztársasági elnök belevágott a lecsóba. Az Mfor.hu írta meg, hogy az első női köztársasági elnök kinyitotta a pénztárcáinkat és igazi luxus kezd beköltözni a Sándor-palotává avanzsált elnöki hivatalba.

A lap felidézte Novák Katalin hitvallását. A legfontosabb szerinte, hogy meggyőződéssel kell élni, dolgozni. A most megkötött szerződések alapján úgy tűnik, sem időt, sem pénzt nem sajnáltak arra, hogy megteremtsék a munkavégzéshez az ideális körülményeket.

De miről is van szó pontosan? 2022 decemberében vettek egy Steinway&Sons versenyzongorát 66,4 millió forintért állami protokoll feladatok ellátására. Az Áder János idején használt irodai bútorokat is leváltották. Az újakat 67,7 millió forintért szerezték be Európa egyik legnagyobb iroda- és közösségi bútor gyártójától.

Novák Katalin köztársasági elnök frissítette az autóparkot is

Frissítették az autóflottát is, közel 280 millió forintért. Vettek öt elektromos autót 92,4 millió forintért és terepjárót 17,9 millió forintért. A hivatal egyébként a Várkapitányág Zrt.-től 77 parkolóhelyet bérel (42,7 millió forintért) 2023-ra.

Nézzünk néhány érdekesebb kommentet az Mfor és a 24.hu Facebook-oldaláról. Akárhogyan is kerestük, olyat nagyítóval sem találtunk, aki csak egy kicsit is megvédte volna Novák Katalin köztársasági elnök költekezését.

„Túlfeszítitek a húrt. Megy a rongyrázás a mi pénzünkből” – kezdte a beszélgetést egy kommentelő és odarakott egy hányós fejet is nyomatékul.

Egy másik olvasó részletesebben is kifejtette a véleményét. „Majdnem végig elolvastam, de minek? Elképesztő mire költenek ezek a „sehonnan bitang” emberek! Mert ha vásárol magának az elnök asszony még pár darab OV-s fülbevalót, legyen akár aranyból, az még elfogadható lenne. Zongora? Most dolgozik a hivatalában vagy zongorázik? Mindegy is, a fizetése jár, nem is akármekkora!” – írta.

Egy újabb hozzászóló már belekeverte az oktatás helyzetét is az események sodrába. „Nagyon fontos, honnan szerzik sok folosleges dologra a penzt, mikor a tanarok, orvosok es sok mas dolgozonak nem tudnak bert emelni.” – fogalmazott.

A Novák Katalin köztársasági elnökről és a luxusbeszerzésről szóló cikk irodalmi lezárásért kiált, de erre is van gyógyszer. Éva nyújtotta át:

„Tenger a pénz, melyben elsüllyed. Sok hajó: elv, jellem, becsület. /Petőfi Sándor/”

Ezt olvastad? 7 történelmi épület átalakítása luxushotellé.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük