Matthew Perry mosolyog
Matthew Perry imádta az ingatlanokat és a luxusházakat

Íme az 54 évesen elhunyt Matthew Perry összes ingatlana, amit életében birtokolt

Matthew Perryről, a Jóbarátok nemrég elhunyt sztárjáról talán kevesen tudják, hogy szeretett ingatlanokkal kereskedni. volt háza Hollywood Hillsben, Malibuban és a Sierra Towersben is. Sőt, azt is tudni, melyik volt az az ingatlan, ahol néhány napja a színész meghalt.

Szomorú hírre ébredtek nemrég a Jóbarátok rajongói: október 28-án, szombaton, Los Angeles-i otthonában meghalt Matthew Perry, akit a legtöbben Chandler Bingként ismertek a sorozatból. Úgy tudni, hogy a színészre jakuzzijában találtak rá – abban a jakuzziban, ahonnan alig néhány nappal posztolt egy fotót Instagram-oldalára. 

Perry színészi karrierjét fiatalon, alig 10 évesen kezdte, de csak a ’90-es évek kedvelt szitkomjában játszott szerepével vált ismertté. Miután a Jóbarátok 2004-ben véget ért, Perry más nagyobb filmekben is játszott, mint például A színfalak mögött, a Megint 17, és legutóbb, 2017-ben a Kennedy család – Camelot után. Bár nemrég szünetet tartott a színészkedésben, 2022 novemberében kiadta memoárját. 

A könyvben a függőségeiről is írt, amelyekkel felnőtt élete nagy részében küzdött. Nagyon nyíltan beszélt a problémáiról, és a Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir (magyarul A Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet címen jelent meg) című könyvében elárulta, hogy életében volt néhány halálközeli élménye, ami arra inspirálta, hogy józanodjon ki.

A színész halála óta Jóbarátok-rajongók százai özönlöttek a lakóházba, amely a sorozatban a banda lakóhelyeként szerepelt. Az épület a West Village-ben található, egy mediterrán étterem, a Little Owl felett. Bár leginkább a képernyőn látható személyiségéről ismerjük, a színész egy mini ingatlanmogul is volt, és karrierje során rengeteg házat vett és adott el. A House Beautiful összegyűjtötte azokat az ingatlanokat, amelyeket Perry birtokolt és eladott élete során.

1995: Matthew Perry megveszi első Hollywood Hills-i házát

A Jóbarátok első évada után Perry vásárolt egy 2 hálószobás házat Hollywood Hillsben, Los Angeles egyik lakónegyedében, amely a hírességek központjaként ismert. Ez volt Perry első háza, amit 2001 áprilisában 839 ezer dollárért adott el. Az ingatlanportfóliója kezdetét jelentő ház 2000 négyzetméteres volt.

Egy 1995-ös interjújában Perry úgy fogalmazott: „egy hollywoodi ház, Hillsben. Ez a szabály, ha van egy sikeres sitcomod: az első és a második évad között veszel egy házat.”

1999: Megtetszik neki egy 1970-es évekbeli Beverly Hills-i villa

Alig néhány évvel az első nagy ingatlanvásárlás után Perry 3,2 millió dollárért vásárolt egy 6500 négyzetméteres házat Beverly Hills környékén, még azelőtt, hogy az első otthona elkelt volna. Az 1970-es évekbeli kúriát felújította, moziterem, edzőterem, borospince és játékszoba is helyet kapott benne. Az ingatlant 2005-ben adta el 6,1 millió dollárért.

2005: Megveszi a „Pier House”-t a kaliforniai Malibuban

Perry 6,55 millió dollárért vásárolta meg ezt a tengerparti villát, amelyet Pier House néven ismertek, mivel a malibui mólóra nézett. A város Serra Retreat negyedében található, és a partvonal fölötti domboldalon áll. A négy hálószobás, hat fürdőszobás, modern ingatlan 1981-ben épült egy két és fél hektáros birtokon. A hatalmas üvegfalakon keresztül csodálatos panoráma nyílik a Csendes-óceánra, de az ingatlanhoz saját úszómedence és egy „meditációs kert” is tartozik. 

Perry utóbbit nemes célra használta: elhatározta, hogy átalakítja egy intézménnyé, amelyet Perry-háznak nevezett el, hogy segítsen másoknak, akik ugyanolyan függőségekkel, mentális problémákkal küzdenek, mint ő maga. A létesítmény 2015-ig működött. Miután bezárt, Perry 12,5 millió dollárért adta el az ingatlant.

2005: Vásárol egy Sierra Towers-lakást Elton Johntól

Ugyanabban az évben, amikor megvásárolta a Pier House-t, Perry vett egy saroklakást a Sierra Towers épületben, amely korábban Sir Elton John tulajdonában volt, és a nyugat-hollywoodi városrészben található. Perry 3,2 millió dollárt költött rá, és bár nem tudni, a színész itt lakott-e, de ugyanebben az épületben jelenleg éppen áraulnak egy „napsütötte saroklakást”, ami két hálószobás és három fürdőszobás, emellett az épületben van egy közös medence és egy korszerű fitneszközpont. Perry 2011-ben 2,995 millió dollárért adta el az egységét.

2006: Vesz egy villát Sunset Stripben

Perry imádta az üvegfalakat, ebben a 4100 négyzetméteres, csendes villában pedig van belőlük bőven, amelyek egy teraszra és egy úszómedencére nyílnak. A század közepi, modern stílusban tervezett házban több kandalló (beltéri és kültéri), házimozi, valamint három hálószoba és három és fél fürdő található. A ház a Sunset Strip negyedben van, amely Hollywood rendkívül ismert, történelmi része legendás bárokkal és más nevezetességekkel. Perry 1,7 millió dollárért vásárolta meg az ingatlant, majd 2014-ben 5,695 millió dollárért újra piacra dobta.

2008: Matthew Perry megveszi a fő Los Angeles-i rezidenciáját

A Carman Crest Drive-on, az Angyalok városában található kúriát 4,475 millió dollárért vásárolta meg a színész. Mint Perry összes otthona, ez is elegáns és modern, a nappaliban – természetesen – üvegfalakkal. A világos, nyitott konyhából, az étkezőből és a nappaliból a „drámai sziklafalakra” nyíló kilátást kínáló otthon Perry fő lakhelyéül szolgált.

A három hálószobás otthonhoz végtelenített medence és házimozi is tartozik, és fehér terrazzópadlóval büszkélkedhet. Perry három évvel később 5,695 millió dollárért hirdette meg, és 2013-ban végül 4,685 millió dollárért adta el.

2011: Egy üveggel fedett házra csap le Hillsben

Ez a ház 1962-ben épült, Perry pedig majdnem 50 évvel később 8,5 millió dollárért vásárolta meg. Ez egy újabb Hollywood Hills-i otthon az ingatlanportfóliójában, nem is akármilyen: a ház hatalmas, 3821 négyzetméteres három hálószobával, valamint négy és fél fürdőszobával. Sok más ingatlanjához hasonlóan ez is rendelkezett vetítőteremmel és egy gyönyörű medencével, valamint nagy ablakokkal. Ami azonban igazán különlegessé tette ezt a házat, az az, hogy a házimozi a föld alatt volt, és nagy ablakaiból víz alatti kilátás nyílt a medencére. Perry 2017-ben 13,5 millió dollárért hirdette meg ezt az ingatlant.

2011: Egy malibui tengerparti házat vásárol

A szintén monumentális, 5500 négyzetméteres ingatlant a színész 12 millió dollárért vásárolta meg. Ez a tengerparti oázis a híres Malibu Roadon található, és szellős, nyitott alaprajzzal, gyönyörű fapadlóval, gerendás mennyezettel és a Csendes-óceánra nyíló kilátással rendelkezik. Négy hálószoba és három és fél fürdőszoba található benne, valamint egy házimozi, egy szabadtéri spa és egy luxus konyha is. 2020-ban Perry 14,95 millió dollárért bocsátotta árverésre a házat.

2017: Perry gigantikus penthouse-t vesz

Perry a legdrágább ingatlanját, ezt a Los Angeles-i penthouse-t 20 millió dollárért vásárolta. A lakás a The Century társasházban van, és több mint 9000 négyzetméteres. Perry az épület teljes 40. emeletét egyetlen óriási rezidenciává alakította át Scott Joyce építész és LM Pagano belsőépítész segítségével. Ez a modern penthouse lélegzetelállító kilátást kínál Los Angelesre. Bár a lakás négy hálószobája és nyolc fürdőszobája önmagában is lenyűgöző, a társasházban van medence, fitneszközpont és mozi is – ha esetleg a lakásban lévő, privát mozi unalmassá válik. Perry 2019-ben 35 millió dollárért kezdte árulni a penthouse-t.

2020: Vesz egy házat Pacific Palisadesben

2020-ra Perry mind a penthouse-t, mind a malibui tengerparti házat eladta, majd rögtön vásárolt is egy újabb ingatlant. A Jóbarátok sztárja 6 millió dollárért vett egy négy hálószobás, három és fél fürdőszobás otthont Los Angeles Pacific Palisades negyedében. A házat 2018-ban teljesen felújították, és rengeteg okosfunkciókat kapott, például arcfelismerő rendszert az extra biztonság érdekében. Az LA Times szerint ez volt az az otthon, ahol Perry holttestét a jakuzziban találták meg.

2023: Egy középkori kúria is a birtokába kerül

A Contempo Realtors szerint Perry még júniusban vásárolt egy lenyűgöző, középkori kúriát szintén Hollywood Hillsben. A piacon kívüli üzletben Perry 5,25 millió dollárt fizetett, ami 750 ezer dollárral a kért ár alatt van. Ez az otthon három hálószobával és négy fürdőszobával rendelkezik, és egy 9 622 négyzetméteres telken helyezkedik el, és most már egy olyan sztárhoz tartozik, akit nem fognak egyhamar elfelejteni.

Ezt olvastad? L.L. Junior siránkozik.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük