lottó szerencsejáték magyarország

Hiába nyert 149 milliót a lottón egy magyar – íme 2023 balfékje

Elvesztette a megnyert 150 millió forintját az az ember, aki szinte napra pontosan egy éve nyerte meg az összeget a Joker sorsolásán – írta a Pénzcentrum. Ha játszunk, a lottó számok legyenek az elsők, amiket megnézünk, miután kihúzták.

Nos, ez a luxus. A játék  2022 februárjában történt, a 7. héten. Az Ötöslottó húzás alkalmával a nyertes Joker szelvényért járó nyereményért végül nem jelentkezett senki. Akkor a Joker 148 994 445 forintot fizetett. 

A Szerencsejáték Zrt. küldött a lapnak egy összesítést, amiből az derül ki, hogy az elmúlt 20 évben legalább 8 olyan nagynyertes volt, akik együtt mintegy 4,3 milliárd forintból nem kértek inkább. Például 2017-ben az Ötöslottó őszi nyertese sohasem vette fel a neki járó 1 milliárd 428 forintot. Ez a sorsolás november 18-án történt.

A legnagyobb nyeremények a lottó történetében

Az elmúlt évtizedekben a lottó nyújtotta nyeremények mértéke világszerte megnőtt, és egyre több embert ösztönöz arra, hogy kipróbálja szerencséjét. A nagy lottónyereményekről szóló hírek széles körben elterjednek, és sokakat inspirálnak arra, hogy játszanak a lottóval. Azt remélve, hogy ők is nyereményre tesznek szert. Az alábbiakban bemutatjuk a legnagyobb lottónyereményeket, amelyek valaha is kiosztásra kerültek.

  1. $1,586 milliárd – Powerball, 2016 januárja A Powerball 2016 januárjában adta át a legnagyobb lottónyereményt az Egyesült Államokban. Az öt kisorsolt szám és az ún. Powerball szám kombinációjával az amerikai John och Lisa Robinson, valamint egy harmadik nyertes megosztotta a 1,586 milliárd dolláros nyereményt. Ez a lottónyeremény a világ történetének legnagyobb egyéni nyereménye.
  2. $1,537 milliárd – Mega Millions, 2018 októbere Az amerikai Mega Millions 2018 októberében kiosztott 1,537 milliárd dolláros nyereménye az Egyesült Államokban a második legnagyobb lottónyereményt jelenti. A lottónyereményt egyetlen szerencsés nyertese nyerte el.
  3. €190 millió – EuroMillions, 2012 augusztusa Az EuroMillions 2012 augusztusában kiosztott €190 millió (240 millió dollár) összeg az Európában valaha kiosztott legnagyobb lottónyeremény volt. Az akkor 62 éves spanyol nyertes, aki a Kanári-szigeteken élt, egyedüli nyertesként vihette haza az összeget.
  4. $758.7 millió – Powerball, 2017 augusztusa Az Egyesült Államok Powerball lottójátéka 2017 augusztusában adta át a $758.7 millió összegű nyereményt, amelyet egyetlen szerencsés nyertes nyert el.
  5. $656 millió – Mega Millions, 2012 márciusa Az amerikai Mega Millions 2012 márciusában kiosztott $656 milliós nyereményével az Egyesült Államokban a harmadik legnagyobb lottónyereményt adta át. A nyereményt három különböző nyertes osztotta meg.

A Luxus Hírek ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb, legdrágább hírekért!

Hasonló cikkek

Comments

  1. avatar
    Meizer Sándorné says:

    Kérem szépen!Sokan tanítják,hogy ne keressük azonnal,mit nyertünk,mit nem!Hagyjuk úgy,ahogy vannak,egy alkalmas pillanatban nézzünk rá!De nem a nyeremény igény lejárta után!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük