Mészáros Lőrinc
Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, erről pedig megvan az emberek véleménye

Meglepő? Ezt gondolják a magyarok Mészáros Lőrinc úrról

Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, aki időnként egy luxus jacht fedélzetén tűnik fel, felesége Várkonyi Andrea oldalán. Máskor meg olyan hírek jönnek róla, hogy Tihany festői helyén épít grófoknak kijáró, szökőkutas kúriát. De mit gondolnak a pénzszórásáról a magyarok? Felmérés.

Ezt kérdezte meg legújabb kutatásában a Publicus. Az eredmény pedig több, mint meglepő. Szinte elképesztő.

A Népszava megbízásából feltett kérdések válaszaiból az jött ki, hogy a megkérdezettek mindösszesen 10 százaléka tartja Mészáros Lőrincet olyan sikeres üzletembernek, aki „nagyrészt saját tehetségének, szorgalmának köszönheti a vagyonát”.

Viszont. A luxus jacht kapcsán a magyarok 30 százaléka gondolja úgy, hogy „nincs közünk ahhoz, hogy mit csinál a vagyonával Mészáros Lőrinc”. Noha 23 százalék szerint politikai hátszél segített neki a tollasodáshoz. Ez ugyanakkor szerintük nem is baj, mert kell a nemzeti nagytőke. 10 százalékát dühíti kifejezetten a pénzesedése.

A felmérés azt mutatja, hogy 60 százalék szerint, mivel Mészáros közpénzből gazdagodott meg, így jogos az, hogy érdekli az embereket, mire költi a pénzét a milliárdos. A többség egyébként a kormányközeli embereknél jellemzőnek tartja a rongyrázást, a luxust.

Ezt olvastad? Szijjártó Péter beruházott egy 75 ezres cipőbe.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük