az árulók gyilkosság a kastélyban társasjáték szereplői zöld ruhában
Tetszik az Árulók? Van néhány társasjáték, amit neked találtak ki

Ha tetszik Az árulók az RTL-en, ezt az 5 társasjátékot imádni fogod! Mindegyik tökéletes ajándék karácsonyra

Az Árulók, gyilkosság a kastélyban sikere nyomán támadt egy ötletünk. Szereted a krimiket, de nem bírod kivárni a végét, és már azon agyalsz, ki lehetett a gyilkos? Itt van pár társasjáték, amikkel szabadjára engedheted a benned rejtőző nyomozót: előfordulhat, hogy bűnügyeket kell megoldanod, vagy éppen ki kell szabadulnod valahonnan.

Ahogy egyre hidegebb az idő, inkább bekuckózunk a lakásba, és ha már unjuk a filmeket, előkerülnek a társasjátékok is. Amikor elindult az RTL-en Az Árulók, gyilkosság a kastélyban című műsor, sok magyarban fellángolhat a vágy, hogy ő maga oldhasson meg egy képzeletbeli bűntényt. Összeszedtünk hát 4+1 nyomozós társasjátékot, amit érdemes kipróbálni és megvenni most karácsonyra.

Bűnügyi krónikák

Itt nem a szabadulás a tét, a „klasszikus” nyomozásra épül a játék: a játékosoknak együtt kell kinyomozniuk a bűnügyeket.

Van benne egy kis extra is: a Scan and Play technológia ötvözi a digitális és asztali társasjátékokat, egy telefon vagy tablet segítségével „élőben” is bejárhatjuk a helyszínt. Nyomokat és bizonyítékokat is kereshetünk vagy kikérdezhetjük a tanukat további bizonyítékot keresve. A játék úgy van kialakítva, hogy bármelyik bűneset után nyomoznak a játékosok, azok teljesen egyediek legyenek.

A webáruházakban 10-13 ezer forint között van az ára. Ajándéknak és saját célra is tökéletes.

(Fotó: Játéknet)

Szabaduló Szoba

Aki szereti a szabadulószobák izgalmát, annak most ez az érzés házhoz jön: ebben a játékban különböző logikai feladatokat, trükkös rejtvényeket kell megfejteni játékostársainkkal közösen.

A leírás szerint lexikális tudásra nincs szükség, de kelleni fog a csapatmunka, a jó kommunikáció, a logikus gondolkodás, kreativitás, és egy jó nagy adag józan paraszti ész. Mindössze 60 percünk van arra, hogy kiszabaduljunk, de persze kapunk segítséget is.

A webáruházakban 17-18 ezer forint körül mozog az ára.

(Fotó: Okostojás Játék)

Detektív: Első felvonás

Ez a játék is követi a klasszikus nyomozós vonalat: három különböző ügyet kell megoldanunk, és kideríteni, hogy mi köti őket össze.

A játék során mindenkinek megvan a saját feladata, de csak a közös munka és az együttműködés hozza meg a sikerélményt. A játékban az applikáció segítségével lehet kódokat megfejteni és nyomokat követni, hogy eljussunk a megoldáshoz.

A webáruházakban 9000 forint körül megtalálható.

(Fotó: Játékfarm)

Escape the Room: A szanatórium rejtélye

Aki szereti a borzongást, annak tökéletes választás lehet A szanatórium rejtélye. A történet szerint 1913-ban járunk, és szerencsés nyertesként szállhatunk meg a Foxcrest szanatóriumban, ahol a közismert Dr. Gravely egészen új szintre emelte a gyógyfürdőkezelések színvonalát.

Azonban mikor megérkezünk, egészen mást tapasztalunk – és így persze ki szeretnénk szabadulni. A leírás szerint a játék kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a történetmesélés és a minta felismerés mechanizmusokra.

A webáruházakban 6000 és 8000 forint közötti áron találjuk meg.

(Fotó: Társasjátékok.com)

+1 klasszikus: Cluedo – keresik az árulót

Valószínűleg mindenki hallott már a Cluedo-ról. A játék lényege itt is a nyomozás, az alapsztori, hogy John Blacket holtan találják a háza középső termében, halálának oka, pontos helye és az elkövető ismeretlen. A rendőrök 6 gyanúsítottat találnak, akiknek a talált nyomokat nem árulják el.

A játékosok a ház egy-egy lakóját vagy vendégét személyesítik meg, és mindegyikük célja, hogy saját maguk tisztázására megtalálják a válaszokat a három kérdésre. Egymásnak tesznek fel kérdéseket, és a válaszok alapján, kizárásos módszerrel kell megtalálniuk azt, akit megalapozottan vádolhatnak meg a bűnténnyel.

A webáruházaknál nagy a szórás, 13 és 16 ezerért is találni belőle.

(Fotó: Játéksziget)

Ezt olvastad? Íme 4 luxus ajándékötlet karácsonyra.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük