Kitálaltak a luxusszállodák dolgozói! Furcsákat kérnek a milliárdos vendégek

Ha valakinek sok pénze van, úgy gondolhatja, olyan dolgok is járnak neki, ami másnak nem. Luxusszállodák dolgozói meséltek arról, mit kért tőlük egy death metal-rajongó sejk vagy éppen a PETA nagykövete.

A luxusszállodák arról híresek, hogy igyekeznek mindenben a vendégek kedvében járni. Már írtunk arról, hogy akinek van elég pénze, akár Richard Branson brit üzletember magánszigetét is kibérelheti, vagy épp megszállhat a brit Claridge’s hotelben, ahol egy nem mindennapi Louis Vuitton „karácsonyfa” áll. De nem kell ilyen messzire menni: a budapesti Matild Palace-ban is elképesztő luxus vár ránk.

Az ilyen helyeken bátran elengedheti magát a felső tízezer, de egyesek néha talán túl messzire mennek. Erről meséltek most az alkalmazottak a Velvet cikkében.

Nézzük, mit mondtak a luxusszállodák dolgozói

Az olaszországi Piemont régió egyik három Michelin-csillagos éttermének sommelier-je mesélte el, hogy egyszer beérkezett a konyhájukra egy rendelés egy hatvanas éveikben járó házaspártól, akik borjú bélszín steak-et rendeltek – de mint kiderült, nem maguknak, hanem a kutyájuknak. Az biztos, hogy nem sok házikedvencről gondoskodnak ilyen módon a gazdáik.

Állatkodás

Egy indiai szálloda takarítója igen érdekes történetet idézett fel. Egyszer egy multinacionális autóipari konglomerátum elnöke szállt meg náluk, aki két tucat biztonságiőr kíséretében lépett be az épület bejáratán pont akkor, amikor ő takarított.

Ezután az üzletember elkezdett a padlón kúszni, megkérve az őreit, hogy ugyanezt tegyék, mászás közben úgy morgott, mintha valamilyen állat lenne és ezt a hangot a biztonságiaknak is utánoznia kellett. Ezt a rituálét ráadásul közel egy hónapon keresztül, naponta megismételte.

Fotó elefántokkal

A világ egyik legnépszerűbb szállodájába látogatott el egyszer egy híresség, aki a történtekkor a PETA amerikai állatjogi szervezetének nagykövete volt. Ő ragaszkodott ahhoz, hogy két elefánttal fotózkodjon.

A szállodának ehhez külön engedélyt kellett szereznie az önkormányzattól és közben 70 kilométert kellett utaztatniuk a hatalmas állatokat. A hotelnek hatalmas vödröket kellett vásárolniuk, hogy tudják itatni az állatokat és jól szellőző hangárt kellett bérelniük az elefántok pihentetésére.

Metálos sejk

Egy másik szállodában egy magas rangú, milliárdos szaúd-arábiai sejk szállt meg, aki a szálloda két emeletét lefoglalta a kísérete számára, amely nagyrészt a számos feleségéből állt, és csak a szálloda női személyzetének engedélyezte a belépést a területre – mesélte a szálloda egyik menedzsere.

Már ez is sokaknál kiverheti a biztosítékot, az már csak hab a tortán, hogy az éjszaka közepén gyakran death metal szólt a szobák ablakaiból – nem tudni, miért.

Szomorú milliárdos

A világ 500 leggazdagabb embere között szereplő üzletembernek is lehet rossz napja. A milliárdos állítólag lefoglalta egy szálloda teljes éttermét, hogy nyugodtan gyászolhassa meg részvényeit. Megkérte a szálloda személyzetét, hogy ürítsenek ki három olasz vörösboros palackot egy jégvödörbe.

Ebbe a vödörbe mártotta az ingét, és a következő órákban folyamatosan az ezer dolláros borral átitatott inggel törölgette az arcát.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük