Dalai Láma luxus óra rolex patek philippe
A Dalai Láma luxus óra gyűjtő

Váratlan! Nézd, milyen meglepetést kapott a Dalai Láma gyerekként

A Dalai Láma körül néhány órája forr az internet. A nyilvánosság előtt csókolt szájon egy kisfiút, aztán olyan történt, amivel itt nem is foglalkoznánk. Nézzétek meg a Telex cikkét, részletesen leírták. Most néhány luxus óra kerül majd szóba.

A vallási vezető azóta bocsánatot kért. Ezután jött velünk szembe egy téma, ugyanis egészen váratlan, de elég szép luxus óra gyűjteménye van. A Watchmaster.com például azt írja, hogy még gyerekként igen értékes meglepetést kapott, nem mástól, mint az amerikai elnöktől, Franklin D. Roosevelttől.

A 6 vagy 7 éves srác persze ki tudott volna ugrani a bőréből az ajándéktól, ami egy karóra volt. A lap cikke kiemeli, hogy talán azért vol olyan érdekes korábban a világ számára az értékes gyűjtemény, mivel a Dalai Láma „sajtóosztálya” folyamatosan elhárította az újságírók kérdéseit.

Azután 2016-ban megjelentek az első fotók és kiderül, hogy legalább egy Patek Philippe lapul ott a vitrinben. Kiderült, hogy a zsebóra egy olyan darab lehet, amelyből mindössze 15 darabot gyártottak 1937 és 1950 között.

Dalai Láma: Patek Philippe és Rolex

A Patek Philippe 658-as ritkaság ára is közbeszéd tárgya volt, ami egy ilyen kuriózumnál persze nem meglepő. Egy neves szakértő, Eric Wind kettő eladásra tudott hivatkozni, amikor a nagyságrendet próbálta belőni. Az egyiket nagyjából 253 ezer dollárért, míg a másikat 357 ezer dollárért adták el.

patek philippe 658

A Dalai Láma óráját – saját bevallása szerint is – többször kellett Svájcba küldeni javításra, tehát működőképes. A hírek szerint van rajta némi sérülés, de a tulajdonosát is tekintve, ennek ellenére a fenti árnál nagyságrendekkel is többet érhet.

Van kettő Rolex órája is. Feltehetően ajándékba kapta a rozsdamentes acélból készült Datejustot és a Day-Date darbot is. Az utóbbi, a Dalai Láma tulajdonában lévő darab sárga aranyból készült, kék számlappal. Érdemes megnézni ennek a hátterét. A tibeti tan szerint a kék a mennyországot és a spirituális meglátásokat, a sárga a földet és a világ igazi élményeit jelenti. Így az óra teljesen véletlenül a tibeti buddhizmus tanításait tükrözi.

Hasonló cikkek

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük