Hihetetlen, de ez a luxus idősotthon Magyarországon van

Ez ám az idősotthon! Ötcsillagos hotelt alakítottak át Gödön, hogy aki megteheti, akár egy 122 milliós óriáslakosztályban tölthesse utolsó, nyugdíjas éveit.

Az ország egyik legelitebb luxus idősotthona Budapesttől alig 15-20 percre, Gödön található. A Golden Palace Gödnél árakat több tényező alapján kalkulálják, de minden esetben mélyen a zsebbe kell nyúlniuk a „luxusnyugdíjasoknak”.

Az egyik tényező az ügyfél által kiválasztott apartman mérete, a másik meghatározó információ pedig az ügyfél életkora. Áraink egyébiránt a 18,9 millió forinttól egészen a százmilliós nagyságrendűig megtalálhatóak, apartmanjaink változatos méretűek a 40 négyzetmétertől egészen a 149 négyzetméteres nagyságig terjednek.

Mennyibe kerül a gödi a luxus idősotthon?

Az intézmény TikTok-oldalán Huszár Viktória ügyvezető elmondta, ha például valaki a 80. életévét betöltötte és egy 40 négyzetméteres apartmanban szeretne beköltözni, akkor az élethosszig tartó bérleti jog 21 millió forintba kerül. Ha valaki 65 éves, és ugyanúgy egy 40 négyzetméteres apartmant választ, akkor 36,5 millió forintért vásárolhatja meg az élethosszig tartó bérleti jogot – írja a Pénzcentrum.

Ha viszont például valaki 75 éves kora alatt akar beköltözni a luxus idősotthonba, akkor a 149 négyzetméteres, tóra néző, erkélyes óriáslakosztályért 122,4 millió forintot kell fizetnie – szintén életfogytig tartó bérleti joggal.

Az apartmanokat a bérlők igényei szerint alakítják ki a padlóburkolatoktól kezdve egészen a berendezési tárgyakig. Szauna, medence és orvosi rendelő is van az épületben.

Az idősotthon bérleti díja mellett a havi ellátásért is fizetni kell, itt több szolgáltatási csomag közül lehet választani. Például egy 40 négyzetméteres apartmanban a gold szolgáltatási csomag 397 100 forintért vehető igénybe havonta. Házaspárok vagy együttköltözők esetén ez 327 680 forint.

Ebben az étkezésen kívül benne van a tévé, az internet, a rezsi, a nővérhívó rendszer és a 24 órás gondozói szolgálat.

Emellett a legolcsóbb, gold csomagban is benne van többek között a moziterem, a konditerem, a wellnesshasználat, a tóban lehet fürdőzni, de horgászni is.

De takarítanak és mosnak is az idősekre. Sőt, évente egyszer egy egynapos kirándulás is benne van az árban.

A platina és a gyémánt csomag árait nem írták ki, azokat személyre szabják. A luxuscsomagokban már az előbbiek mellett privát parkolóhely, szakápoló, a gyógyszerköltségek fedezése (bizonyos összeghatárig) is benne van.

Ezt olvastad? Íme 4 pazar luxus ajándék idén karácsonyra.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük