Zanzibár utazómajom olcsó nyaralás

Íme 3 olcsó és luxus nyaralás – gyorsan csapj le rá

Ideje elkezdeni 2023-ban is keresgélni a családi nyaralás célpontjait. Mutattunk már Görögországból néhány helyet, ahova idén érdemes elmenni. Most luxus utazásokat kerestünk, megfizethető áron. Induljon az olcsó nyaralás 2023-as körkép az Utazómajom segítségével.

Nagy szerencse, hogy van az Utazómajom közössége, akik általában rendkívül jó árakat találnak a magyaroknak. Nos, nézzünk is párat a legfrissebbek közül.

Ha valaki a meleget, a tengerpartot, a homokot szereti, esetleg Zanzibár jó célpont lehet.

Van is egy remek lehetőség: 9 napos nyaralás Zanzibáron szállással és repülővel 279.300 Ft-ért – hirdeti a Facebook poszt. Ami valljuk be, nem hangzik rosszul. Kicsit igyekezni kell, mert április 16 és 25 közöttre szól az ajánlat.

Milyen a nyaralás Zanzibáron?

Zanzibár egy gyönyörű sziget Tanzániában, amely a kelet-afrikai partok mentén helyezkedik el. A sziget hosszú történelmének köszönhetően számos kultúra és vallás hatásait mutatja, és híres a fűszerek, az építészet és a tengeri élet sokfélesége miatt.

Zanzibár a Zanzibár-szigetcsoport legnagyobb tagja, és a történelem során számos névvel illették. Az arabok az „illatos sziget” néven emlegették a fűszerek miatt, míg a portugálok „Az Isten keze” néven emlegették a felfedezésekor. Az angolok az „Afrika gyöngyszeme” néven emlegették a szigetet, amely a körülötte fekvő tengeri területek kiváló halászhelyeinek köszönhető.

A sziget történelme gazdag és sokszínű. A 8. századtól kezdve a szigetet az arab kereskedők irányították, akik főleg fűszerekkel és rabszolgákkal kereskedtek. A 16. században a portugálok elfoglalták a szigetet, majd a 18. században az omanii szultánok uralma alá került. Az omani dinasztia alatt a sziget a fűszerek világpiacának központjává vált, és a szultánok fejlesztették a mezőgazdaságot és az építészetet, amelyek közül a legszebbek még ma is láthatóak.

A luxus nyaralást keresők, jó ha tudják, hogy sziget két fő részre osztható: Unguja, amely a legnagyobb és legismertebb része a turisták számára, és Pemba, amely kisebb, és kevésbé fejlett, de gyönyörű természeti környezetet kínál. Az Unguja szigeten található Stone Town, amely Zanzibár fővárosa, és a világörökség része. Stone Town a sziget történelmi és kulturális központja, és híres az arab és az afrikai építészeti stílusok keveredéséért. A városban találhatóak kis boltok, piacok, szállodák, múzeumok és műemlékek.

Lesz még jobb is…

A sziget turizmusa az utóbbi években növekedett, és a főbb látványosságok közé tartozik a csodálatos tengerpartok, a korallzátonyok, a búvárkodás, a szafarik, a fűszerültetvények látogatása és a parton fetrengés.

A következő, ha lehet fokozni, még érdekesebb. Az úti cél Ciprus. 6 napos utazás a szigetre, medencés szállással és repülővel, az ígéret szerint mindösszesen 54.500 Ft-ért. Ezt április 30 és május 5. között lehet igénybe venni.

Ha egy kicsit tovább görgetünk az oldalon, visszaköszön Görögország, ami 2023-ban is sláger lesz valószínűleg a magyar nyaralók körében. „Erre vártál? Egy hetes nyaralás Krétán 97.200 Ft-ért!” – hirdeti a poszt és igen, lehet, hogy erre vártunk. Ez az ajánlat június 2-9. között lesz érvényes. Van tehát idő megtervezni az utazást és ha kell, akkor lepasszolni a gyereket. Kösz, Utazómajom!

Ezt olvastad? Luxus télen, íme egy síparadicsom, ahova el kell menned!

Hasonló cikkek

3 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük