Kempinski Corvinus Budapest luxus hotel
Kempinski Corvinus Budapest luxus hotel

Kevesen jutnak be ebbe a magyar luxuslakosztályba – ilyen belül

Budapest tele van meglepetésekkel. A Firstclass.hu hozott most egyet testközelbe. Ahogy írják, megnézték a Kempinski hotel szinte lebegő luxuslakosztályát. Tartsunk velük!

Tavaly ünnepelt 30. születésnapja alkalmából írókat és költőket szállásolt el a hivatalosan Kempinski Hotel Corvinus Budapest néven ismert fővárosi luxusszálloda – így jutott be a lap újságírója is.

Lencsés Csaba saját tapasztalatain alapuló tudósításából kiderül, hogy évente 120-150 ezer ember csekkol be a hotelbe. Viszont nagyon kevesen jutnak be abba a saroklakosztályba, ahol lehet, hogy ma reggel, egy amerikai sztár ébredt. És ebben nincs semmilyen túlzás.

„Lágyan omló, dús textilek, csillogó fémes anyagok, kerek asztalok és konyakszínű bőrrel borított, szögletes kanapé, a sarokban egy ikonikus Giorgetti fotel”

– olvasható a lap cikkében. És a fotók alapján a helyből árad a luxus és az elegancia.

A Kempinski Budapest számára nagyon fontos a fenntarthatóság, így a „kérem ne zavarjanak” táblát digitális megoldás váltotta fel, míg a minimár tartalmát egy QR-kód segíytségével lehet megnézni.

Érdekesség és talán kevesen tudják, hogy maga a hotel megrögzött műgyűjtő. Jelen pillanatban több, mint 1500 darabot számlál a szobrokat, festményeket tartalmazó gyűjteménye.

A műtárgyak persze dekorációs célt is szolgálnak, de csak azoka, amelyeket ki tudnak tenni. A hotel tájékoztatása szerint ugyanis rengeteg olyan tárgy akad, amelyet nem tudnak megmutatni a nagyközönségnek. Ők egy raktárban várják a sorsukat.

És pár szó a Kempinski luxuslakosztályának árairól. Ezt a félkör alakú, közel 60 négyzetméteres saroklakosztályt a panorámás nappalival, a külön hálószobával és a két fürdővel 900 eurótól kezdődően lehet kivenni éjszakánként. A lap munkatársa megnézte, hogy egy májusi hosszú hétvégén három főre, három éjszaka reggelivel mennyibe kerül, nos:

1,2 millió forint jött ki a Booking oldalán.

Fotókat itt tudtok nézegetni a szobáról.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük