intercity luxus
InterCity

Ilyen luxus vár az InterCity VIP kocsijában

Nem újdonság, hogy egy InterCity vonat Magyarországon már VIP kocsinak számító, IC+ néven futó szakasszal is bír. Érdemes azonban újra átfutni, mit is tudnak pontosan, ráadásul már arról is van információnk, hogy mennyire szeretik a magyarok.

A MÁV-START 2021 őszén vezette be kiemelt InterCity vonalain a prémium (1+) osztályú szolgáltatást, ami gyakorlatilag új szintre emelte a vonatozást.

Nemrégen derült ki, hogy a magyar utazók nyitottak voltak az újdonságra. És ami ennél is fontosabb, kinyitották a pénztárcáikat. Az 1. osztályú kocsi termes utasterében 15 ülőhely található, ezen ülésekhez nagyméretű, munkához is kiválóan használható asztal, olvasólámpa, valamint az elektromos eszközök töltésére ülőhelyenként egy 230 V-os konnektor és USB töltő is tartozik.

A teljes utastér szőnyegborítású, továbbá a termes szakaszban és a folyosón rejtett LED hangulatvilágítás ad fényt. Az ablakokra a sorozat többi járművénél megszokott módon sötétítő rolókat szereltek fel – írta az Azutazo.hu.

Itt a luxus az InterCityn

Érdekesség, hogy a kocsikban vannak csendes fülkék, ahol például a telefonálás, vagy más, hanggal járó tevékenység nem megengedett. Kialakítottak két emelt komfortfokozatú, minden eddiginél magasabb színvonalú prémium osztályú fülkét is, ahol mindössze négy ülés van.

Szeretik a magyarok az InterCity luxust

Az InterCity vonat prémium kocsijában bőrborítású, széles tartományban elektromosan állítható darabok szavatolják az utasoknak a személyre szabott komfortot. A fülkében utazók a világítást és a hőmérsékletet a kocsi többi részétől függetlenül saját maguknak szabályozhatják. Ezt az asztalba integrált érintőképernyők segítségével lehet megtenni. A fülkék formavilága a kocsi többi részétől és a többi kocsiétól merőben eltérő, elegáns kialakítású, ívelt, diszkrét formákkal és mintázott üvegfelületekkel, tükrökkel.

Február közepén a Máv Start azt közölte, hogy az elmúlt másfél évben mintegy 32 ezer prémium jegyet váltottak az utasok a járatokra. Az első és prémium (1+) osztályú IC+ kocsik napi szinten megtalálhatók a Nyíregyházára, Szegedre és Pécsre menő távolsági vonatokban – közölte a MÁV. A prémium szakasz 1. osztályú menetjeggyel, valamint pótjegy, és 1000 forintos helyjegy váltása mellett vehető igénybe.

Arról, hogy az InterCity-n hogyan lehet használni az új országos- és vármegye bérleteket, a Mosthir.hu oldalon olvashattok.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük