Egy szakértő most segít, hogyan szórd el a pénzed okosan a szerelmesek fővárosában

A rengeteg üzletbe könnyen beleszédülhet az amatőr költekező, aki nem tudja, mit hol érdemes venni. Bizony nem kell sajnálni az energiát, egy vérbeli párizsi szerint ugyanis megvannak a tuti helyek, ahol jót kapsz a pénzedért.

Párizs a stílus és a sikk szinonimája – ezt a francia főváros boltjai is alátámasztják. A Champs-Elysées ikonikus sugárútját luxusüzletek szegélyezik, és a város 20 történelmi kerülete is dugig van designer üzletekkel, galériákkal és áruházakkal. Ezek között bizony könnyű elveszni, de most a Rouje kreatív igazgatója, Jeanne Damas a BBC-n bennfentes tippeket ad a divat, a szépségápolás, a lakberendezés és a könyvek vásárlásához a Fény városában.

Divat

Hol is kezdjünk el divatinspirációt keresni a világ legdivatosabb városában? Damas a környezetéből merít ihletet: leül egy kávézóban, és figyeli a körülötte nyüzsgő embereket. Amikor nem dolgozik, Damas rajong az olyan párizsi üzletekért, mint például a Le Marais-ban található, háromszintes Merci, és a 7. kerületben található, 19. századi történelmi Le Bon Marché áruház, ahol hatalmas a választék.

Emellett szívesen vadászik vintage darabokra, például az 1940-es évekből származó selyem slip-ruhákra a Chez Snow Bunny luxus vintage kiskereskedésben, fehérneműkért pedig Yasmine Eslamit keresi fel.

Férfiruhák tekintetében Damas a Tricot-t választja, barátja, Rémi de Laquintane kötöttáruüzletét, amely nemrég nyitott egy üzletet Le Marais-ban, ami az újrahasznosított kasmírra specializálódott.

Lakberendezés

Még ha nem is tudod megvalósítani az álmodat, hogy Párizsban élj, akkor is hazavihetsz magaddal egy kis párizsi stílust. Damas a Merci mellett ajánlja a Boutique Maison de Campagne nevű dizájnerboltot is, amely shabby-chic lakberendezési tárgyairól ismert.

Ha keletebbre, az 1. kerület felé merészkedünk, Damas azt javasolja, hogy térjünk be el az Astier de Villatte kézműves műhelybe, ahol csodálatos kerámiák közül válogathatunk. Az Astier de Villatte kerámiái mind kézzel készülnek Párizsban, az üzletben pedig illatszereket, kézműves írószereket és művészeti könyveket is árulnak.

Szépségápolás

Damas nem megy messzire, ha sminkről van szó: a Les Filles en Rouje letisztult szépségápolási termékcsaládja különféle rúzsokat és gyönyörű sminkpalettákat, valamint luxus bőrápolási termékeket kínál. A termékcsalád elérhető Damas butikjában és az Oh My Cream nevű francia koncepcióüzletben, amely a zöld szépségápolásra specializálódott. Az extravagáns illat- és fürdőtermékekért Damas a Le Bon Marché Santa Maria Novella pultját is felkeresi.

Irodalom

Ha ajándékvásárlásról van szó, Damas szívesen ajándékozza meg szeretteit könyvekkel. Szerencsére a híres irodalmi város, Párizs nem szűkölködik gyönyörű librairie-kben (könyvesboltokban). Ilyen például a Le Marais-ban található Ofr nevű független könyvesbolt és rendezvényhelyszín. Damas szerint itt mindig lehet találni valami nagyszerű ajándékot. Ajánlja még a Shakespeare and Company nevű történelmi angol nyelvű könyvesboltot is, amely a 20. századi irodalmi nagyságok, például Ernest Hemingway, Allen Ginsberg és Henry Miller műveinek lelőhelye.

Ékszer

A Cartier és a Van Cleef & Arpels bölcsője, Párizs az ékszerek szerelmeseinek Mekkája. A vásárlók a párizsi áruházak extravagáns pultjainál vagy a kortárs párizsi ékszertervezők által vezetett, feltörekvő kézműves butikokban böngészhetnek az egyedi, csillogó ajándéktárgyak között.

A Damas rajong Charlotte Chesnais szoborszerű, de merész dizájnjáért a Rive Gauche és a Rive Droit területén található butikjaiban, amelyek egyben kortárs művészeti terek is.

Ezt olvastad? Egymilliót költ randira ez a magyar szépség.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük