Párizs eiffel torony

Párizs, London, New York a luxusutazók kedvencei – tippek városnézéshez

Kutakodott kicsit az adatbázisában a Virtuoso utazásszervező iroda és arra jutottak, hogy valami örök. No, ebben az esetben nem Róma, hanem Párizs. Ez a város lett ugyanis a luxusutazók kedvenc célpontja náluk. A második helyen London végzett, míg a bronzérmes New York. Íme a teljes lista!

Érdekesség és ezt már a Roadster.hu teszi hozzá, hogy a luxusutazók úgy tűnik nem ár-érzékenyek. A francia főváros a legdrágább úti cél is. Ezt egy kicsit vizsgáljuk meg részletesebben is. Párizs szállodáiban az árak nagyjából 30 százalékkal voltak magasabbak, mint Rómában és 21 százalékkal, mint Londonban.

A divat fővárosa Londont és New Yorkot előzte meg a sorban. De íme a luxusutazók 10 kedvenc városának listája:

1. Párizs
2. London
3. New York
4. Las Vegas
5. Nassau, Bahamák
6. Róma
7. Miami
8. Santa Monica
9. Washington
10. Velence, Olaszország

Az első három helyezettet nézzük is meg kicsit közelebbről. Hoztunk pár városnézési tippet.

Párizs, tiéd a szó

Eiffel-torony, Párizs
Eiffel-torony, Párizs

Párizs látnivalók terén számos lehetőséggel rendelkezik, ezt mondani sem kell. Íme egy fontos lista azokról a helyekről, amelyeket meg kell látogatni.

Eiffel-torony: A város legismertebb és leglátványosabb épülete, amelynek kilátójából csodálatos panoráma nyílik a városra.

Aki járt már a francia fővárosban, rögtön rávágja, hogy ahova biztosan el kell nézni, az a Louvre. Ez a világ egyik legnagyobb és leghíresebb múzeuma, ahol több ezer éves műalkotásokat és régiségeket lehet megtekinteni.

A Notre-Dame Székesegyház majd’ a legnagyobb és legszebb gótikus épület, amely egykor a francia királyok koronázási helyszíne volt. Nem szabad kihagyni a Montmartre negyedet sem. A festői városrész, ahol a híres Sacré-Cœur Bazilika található, és ahol a világ ismert művészi közössége él.

Mit nézhetünk még meg itt? Ja igen, a Champs-Élysées sugárút. Párizs legismertebb sugárútja, ahol a legjobb luxusboltok, éttermek és szórakozóhelyek lelhetőek fel.

Párizsban a szállás kardinális kérdés. Ami a legdrágább hoteleket illeti, Párizsban számos luxus szálloda található, amelyek árai változóak lehetnek az év különböző időszakaiban. A Ritz Paris, a Four Seasons Hotel George V és a Plaza Athénée szállodák tartoznak a legdrágábbak csoportjába. Azonban számos más magas színvonalú szálloda is rendelkezésre áll, amelyek árai az átlagosnál valamivel magasabbak lehetnek, de még mindig megfizethetőek. (Érdemes itt csekkolni Párizs időjárás előrejelzését)

Mi a helyzet New Yorkban?

szabadság szobor new york
Szabadság szobor

New York városa tele van különböző nevezetességekkel és látnivalókkal, amelyek közül az alábbiakat mindenképpen érdemes megnézni egy 3 napos tartózkodás során:

  1. Szabadság-szobor és Ellis Island: Az Egyesült Államok szimbóluma, a világ legismertebb szobrának a látogatása és a bevándorló múzeum az Ellis Island-en a történelmi jelentőségük miatt elengedhetetlen.
  2. Central Park: A város közepén található, hatalmas park, amely nyújtja a lehetőséget a város zajától való menekülésre. Séta, kerékpározás, piknik vagy akár csónakázás a tóban, a parkban található nevezetességek közé tartozik a Belvedere kastély, a Central Park Zoo, a Bethesda Fountain, a Bow Bridge.
  3. A Times Square: olyan hely, amelyet mindenki ismer, ez New York zászlóshajója. Az állandóan forgalmas tér tele van reklámokkal, Broadway színházakkal, éttermekkel, bárokkal és boltokkal.
  4. Empire State Building: New York hatalmas felhőkarcolója, amelynek kilátóteraszáról lélegzetelállító panoráma nyílik a városra. A kilátótorony éjszaka is nyitva van, és a látványos megvilágítása lenyűgöző.
  5. 9/11 emlékmű és múzeum: Az egykori World Trade Center ikertornyainak helyén lévő emlékhelyen a szeptember 11-i terrortámadások áldozatait tisztelegve létesült. A látogatók megtekinthetik a múzeumot, valamint megemlékezhetnek a tragikus eseményekről.

Ezek mindössze néhány példa New York látványosságaira. Tehát nem csak Párizs tartogat meglepetéseket… Azonban érdemes felkeresni még a High Line parkot, a Metropolitan Múzeumot, az One World Observatory kilátót, a Brooklyn hídat, és még sok más nevezetességet, amelyeket a város kínál.

London 2 nap alatt is elvarázsol

London bridge híd naplemente turista
London Bridge

Az angol főváros számos nevezetességgel rendelkezik, így ha valaki csak rövid időre érkezik, nehéz lehet mindent megnézni. Az alábbiakban találsz néhány helyet, amit érdemes megnézni egy 2 napos tartózkodás során:

Első nap:

  1. Londoni Tower : A világ egyik legrégebbi erődje és a királyi koronázási ékszerek őrzője. A látogatók megtekinthetik a koronázási ékszereket, az évszázadokon átívelő történeteket és a híres Tower ravens-eket.
  2. London Bridge: Az egyik leghíresebb híd Londonban, amely Thames folyó fölött ível át. A hídon fellelhető az Experience és a London Tombs, amelyek interaktív kalandot kínálnak a látogatóknak.
  3. The Shard: Európa legmagasabb épülete, amelynek kilátóteraszáról lenyűgöző kilátás nyílik a városra.
  4. Borough Market: Egy hagyományos piac, ahol a látogatók ízletes ételeket és italokat kóstolhatnak, több mint 100 éves történelemmel.

Második nap:

  1. Buckingham-palota: A királyi család hivatalos londoni rezidenciája. A látogatók megtekinthetik a palota előtti napi őrségváltást, valamint a palota belsejét a nyári hónapokban.
  2. Westminster-i apátság: A brit királyi család hagyományos koronázási helyszíne és a brit monarchia történelmi helyszíne. A látogatók megtekinthetik a történelmi épületet, valamint a királyi család sírjait.
  3. London Eye: Ez egy hatalmas óriáskerék, amely a Thames folyó partján fekszik. A kilátó teraszról lenyűgöző panoráma nyílik a városra.
  4. Trafalgar Square: Egy központi tér, amely a város legismertebb nevezetességei közé tartozik. A látogatók megtekinthetik a híres Nelson-oszlopot, a Nemzeti Galériát, és a téren található egyéb műalkotásokat.

Természetesen ez csak néhány a sok látványosság közül, amelyeket London kínál. Azonban ezek a helyek a legismertebbek és egyediek, így ha valaki csak rövid ideig marad, akkor ezeket érdemes meglátogatni. Hiába Párizs az első, az angol főváros pediga második, itt is el lehet veszni.

Reméljük, tudtunk segíteni, ha igen, oszd meg az ismerőseiddel is a cikket!

A Luxus Hírek ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb, legdrágább hírekért!

Hasonló cikkek

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük