hiphi kína elektromos autó európa

Reszkethet a Tesla? Ez az elektromos autó jön Európába

A luxus elektromos autókat gyártó kínai Human Horizons a napokban jelentette be nyilvánosan, hogy még 2023-ban forgalomba hozza prémium kategóriás HiPhi márkáját Európában – írja az Autopro.hu. Új Tesla gyilkossal állunk szemben?

De mi is ezzel a céljuk? Nos, elsősorban a márkaismeret bővítése és hogy új földrészeken is népszerűvé tegye a járműveket. No de reszkethet a Tesla?

Talán nem eszik annyira forrón a kását. Mark Stanton társalapító azt mondja, hogy „nem akarnak túllépni a célon, és túl gyorsan túl sokat vállalni”. Miután felmérték a piacot, elkezdik építeni márkájukat a kontinensen.

A HiPhi modellek Kínában a legjobb biztonsági minősítést kapták, és ezt a sikert várják Európában is.

És hogy meddig kell várni a megjelenésükre? A hírek szerint Sanghaji Autókiállításon jelentik majd be, mely európai országokat veszik célba. Olyan piacokon tervezik a megjelenést a kiszivárgott információk alapján, ahol már elterjedtebb az elektromos járművek használata, mint Nyugat-Európa vagy a skandináv országok.

Mit tud a HiPhi?

A HiPhi funkciói közé tartozik az arcfelismerés és a projektoros fényszórók. A járműnek nincsenek kilincsei, tulajdonosa programozza be arra, hogy a járműhöz közeledve kinyíljanak, illetve féknyomásra bezáródjanak ajtajai. Jelenleg Kínában nagyjából 100 ezer dolláros (35 millió forint) áron árulják az X SUV és a Z szedán típusokat.

A Reuters hírügynökség szerint a terveik között szerepel egy olcsóbb árkategóriás, mégis prémium minőséget biztosító autó gyártása is az európai piacra. A márkát a Human Horizons hozta létre 2017-ben. A cég célja, hogy előre mutató technológiákat és innovációkat alkalmazzon az autóiparban, és olyan elektromos autót hozzon létre, amely nem csak szórakoztató, de kényelmes és biztonságos is.

Mikor indultak?

Az első Hiphi modell, a Hiphi 1, 2021-ben került piacra. A járművekre jellemző a modern és futurisztikus kialakítás, amelyeket az autók nagy teljesítményű és hatékony elektromos motorjaival kombinálnak.

Jelentős hatótávolsággal rendelkeznek, és a Hiphi 1-es modellje akár 400 kilométert is képes megtenni egyetlen töltéssel. A Hiphi 1 rendkívül gyors is, 3,9 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/h-ra. Az autóban a legmodernebb technológiák és innovációk találhatók, mint például a korlátozottan önvezető rendszer, a hang- és arcfelismerő technológiák és a mesterséges intelligencia alapú vezetést segítő rendszerek.

Az autóban található technika lehetővé teszi, hogy az utasok hangutasításokkal irányítsák az autót. A Hiphi egy új, közösségi szolgáltatást is kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy személyre szabott utazási élményt kapjanak. A Hiphi 1 külső kialakítása is különleges, a futurisztikus vonalak és az éles szélek egyedi megjelenést kölcsönöznek az autónak.

A kényelem és az elegancia is ötvöződik bennük, az utasoknak pedig kényelmes ülések és magas szintű felszereltség áll rendelkezésre. A Hiphi cég nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és a zöld technológiák alkalmazására az autógyártás során.

Azt, hogy a Tesla például retteg-e, vagy kell-e rettegnie, majd mindenki eldönti magának. Apropó, ezt olvastátok? Fizetős a töltés.

Hasonló cikkek

3 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük