Gattyán György földrengés 100 millió forint

Gattyán György 100 millió forintot ad a földrengés után a kutyás mentőknek

Gattyán György, A Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa megrendülve figyelte a február 6-án, Törökországban bekövetkezett 7,8-as erősségű földrengés híreit.

Szokták mondani, hogy az szokott adni, akinek a legkevesebb van. Na, az ő esetében ez nem igaz. Úgy döntött, hogy ezt a 100 millió forintot nem luxusra költi, hanem olyanoknak adja, akik mások életét próbálják megmenteni. (Moldován András korábban elárulta a gazdagság titkát)

A Törökországban és Szíriában, csaknem 45 ezer ember halálát okozó földmozgás, ismét összefogásra ösztönözte a magyarokat.

Gattyán György, együttérezve az áldozatokkal, elsőként ajánlott fel nagyobb összeget a segítségnyújtásban kiemelkedő szerepet vállaló Törökország budapesti és luxemburgi követségének. (A Docler cégcsoport második legnagyobb nemzetközi irodája Luxemburgban van.) – olvasható a cég közleményében.

Gattyán György, elismerve a Törökországban életeket mentő, világhírű mentőkutyás kutatócsoportok emberfeletti munkáját, úgy döntött, hogy jelentős pénzadománnyal segíti a további tevékenységüket. A Docler Alapítványtól az alábbi négy, Törökországban helytálló szervezet kap támogatást:

    –    Életjel Mentőcsoport Pannon Mentőkutyás Alapítvány
    –    Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
    –    Kutyákkal az Életért Alapítvány
    –    HUBA Rescue24 Nemzetközi Speciális Kutató-Mentőcsoport

A fenti adományokon túl, a Docler cégcsoporthoz tartozó Teqball tárgyi adománygyűjtésbe kezdett a földrengés után. Az egyebek mellett gyógyszerekből, takarókból, sátrakból álló adományt még ebben a hónapban a cég eljutattja Szíriába.

Kicsoda Gattyán György

Gattyán György Zoltán magyar üzletember, a LiveJasmin elnevezésű felnőtt-szolgáltatás alapítója. 2021-ben 253,8 milliárd forintos vagyonával, az előző évhez képest 4 hellyel visszaesve, Gattyán Magyarország 6. leggazdagabb embere volt. A Docler cégcsoport tulajdonosa, producer, a Prima Primissima Alapítvány társalapítója, a Magyar népművészet és közművelődés Junior Prima Díj mecénása, a Docler Holding Új Generáció Gábor Dénes Díj alapítója.

2013-ban úgy döntött, hogy cége székhelyét és fő tevékenységét külföldre, Los Angelesbe és Luxemburgba helyezi át. 2001-ben alapított internetes vállalata, a Docler Holding, rövid időn belül több száz millió dollár forgalmú óriáscéggé fejlődött, 2020-ban a Forbes legértékesebb, teljesen magyar kézben lévő magyar vállalkozásokról készített listáján a 2. helyre került.

Gattyán György 2020-ban megvásárolta alma materét, a Kodolányi János Egyetemet, ahol anno kommunikáció- és médiatudomány szakon végzett. „Legnagyobb Vállalkozás” néven digitalizációs tudásközpontot indított el 2021-ben, amely négy területre fókuszál, az oktatásra, az egészségügyre, a hivatali ügyintézésre, illetve a korrupcióra.[8] Miniszterelnök-jelöltként újonnan alapított pártjával nagy, akár kétharmados, várakozásokkal indult el a 2022-es országgyűlési választásokon, végül 1 százalékot értek el – írja a Wikipedia.

A Luxus Hírek ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb, legdrágább hírekért!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük