jogosítvány magyarország drága

Bődületesen drágul a jogosítvány megszerzése idén

Csak kapkodjuk a fejünket. Eddig a kenyér, meg a gyümölcs ára száguldott leginkább, most meg a „B” kategórás jogosítvány megszerzésének a költsége is az egekben van. 2022-ben sem volt ocsó, 2023-ban azonban szinte luxus lesz (ahogy a TV is…) Korábban az esküvőkről írtunk a Luxushirek.hu oldalon, ami szintén ez a kategória.

A KSH adatai szerint 2022 decemberében átlagosan 304 510 forintba került egy autóvezetői tanfolyam Magyarországon, ami 23,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A Hellovidek fogta magát és tudakozoódni kezdett egy autósiskolában, hogy mi történik.

Vida Soma, a debreceni székhelyű Neon Autósiskola tulajdonosa elárulta a lapnak, hogy egyelőre náluk nem esett be a jelentkezők száma. Azt hallani azonban, hogy országos szinten sokkal kevesebben terveznek jogosítványt szerezni. Megfeleződött ugyanis a tanfolyamra beiratkozók száma.

„A vezetés ára változott jelentősen, míg tavaly 6500 forint volt nálunk egy gyakorlati óra díja, addig 2023-ban már 7500 forint ez az összeg” – mondta a Hellovidéknek Vida Soma. Hozzátette, hogy elméletileg 29 óra kell a vizsgáig. Ez azonban inkább 40-45 óra a valóságban, mire valaki jogosítványt szerezhet.

A legdrágább eladó magyar autókkal itt foglalkoztunk!

Megemelkedtek a vezetési óradíjak, ami a benzin árának emelkedéséből következett, még az elsősegély tanfolyam ára is alaposan megugrott. Így elmondható, hogy az összköltségek, mire valaki megszerzi a jogosítványt, mintegy 20-25 százaléknyit drágultak tavalyhoz képest – álla a lap összegzésében.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük