rolex óra ajnándék

Elképesztő ajándékot kaptak ezek a politikusok

Rengeteg ajándékot, közöttük drága karórákat és páncélozott  luxusjárműveket kaptak az elmúlt húsz évben magas rangú külföldiektől pakisztáni kormánytisztviselők és politikusok – derült ki a frissen közzétett adatokból.

Az adatok titkosságát a kormány a hét végén szüntette meg. A pakisztáni politikai és közigazgatási elit 2002 óta hivatali tevékenysége keretében kolosszális mennyiségű luxusterméket kapott ajándékba.

Pakisztánban a kormány és a parlament vezetői, valamint bizonyos közigazgatási tisztviselők kötelesek bejelenteni minden ajándékot. Eddig a drágább ajándékokat csak úgy tarthatták meg, ha kifizettek értük egy csökkentett árat.

Kedden Marijum Aurangzeb tájékoztatási miniszter bejelentette, hogy a kormány új korlátozást vezet be. Ennek értelmében a 300 dollárnál (110 ezer forint) értékesebb tárgyakat nem lehet megvásárolni és megtartani.

Az archívumból kiderül, hogy a februárban elhunyt Pervez Musarraf megtartott egy 250 dollár értékű gyöngysort, amelyért 2006-ban 750 rúpiát (akkori árfolyamon 11 eurót) fizetett. Aszif Ali Zardari volt elnök három páncélozott járművet kapott ajándékba. Mindezt azután, hogy a felesége, Benazir Bhutto 2007-ben merénylet áldozata lett.

A Toyota városi terepjáró és a két BMW értéke mintegy 1,6 millió dollár volt. Zardari csak 240 ezer dollárnak megfelelő összeget fizetett ki, hogy megtarthassa őket. Imran Hán volt miniszterelnök 2018-ban hatezer dollárért vásárolhatott meg egy megközelítőleg 32 ezer dollár értékre becsült Rolex karórát.

Hánt, akit 2022 áprilisában távolítottak el a hatalomból bizalmatlansági szavazással, de továbbra is igen népszerű, azzal vádolják, hogy nem jelentette be a megbízatása alatt kapott összes diplomáciai ajándékot, és több ajándék eladásával bevételre tett szert.

Hasonló cikkek

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük