Öttevény földváry kastély
Az öttevényi Földváry-kastély

Ismerted? Íme a következő luxuskastély Magyarországon – így buliznak benne

Az öttevényi Földváry-kastély valódi történelmi épület. A 18. században építtette Földváry Miklós báró a feleségének. A Kisalfold.hu most arról számolt be, hogy visszanyeri a régi fényét.

Az idők során rengeteg esemény történt a patinás kastéllyal. Az elmúlt évtizedekben sajnos hányattatott sorsa volt. 2004-ben került magánkézbe, akkor felújításon esett át, amikor megőrizték nagyjából az eredeti hangulatát. Azóta azonban már eltelt majdnem húsz év.

A báró eredetileg úrilaknak szánta, ám később, mivel Bécs−Pozsony−Budapest főútvonal mentén állt, számos fontos eseménynek adott otthont. Most azért keltette fel a figyelmünket, mert megint gazdát cserélt és igazi luxus helyszínt szeretnének belőle csinálni. Az utóbbi két évben a kastélyt körülvevő őspark a lap cikke szerint elburjánzott és a szlovák tulajdonos sem ápolta a pandémia miatt bezárt épületet, ahol konferenciák és esküvők is voltak korábban.

Matusz Balázs győri vállalkozónak nagy tervei vannak. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor  2024 tavaszától exkluzív rendezvényeknek ad majd otthont, esküvőknek/konferenciáknak nyújt majd különleges hátteret, a korábbiaknál sokkal jobb adottságokkal.

Mutatunk egy videót, milyen bulikákra is használják manapság:

Az öttevényi Földváry-kastély

A részletekről egyelőre annyit tudni, hogy a vendégek 14 különlegesen berendezett szállodaszobából − amelyből három Versace fürdőszobás lakosztály – választhatnak majd. Egy esküvő alkalmával az ifjú pár számára pedig a még exkluzívabb „Honeymoon” lakosztály meghitt hangulata lehet a tökéletes választás az első, házastársként töltött éjszakához – olvasható a Kisalfold.hu cikkében.

A vételárról egyébként nem esett szó, viszont 2020-ban írt cikket a rezidenciáról a 24.hu. Akkor azt olvashattuk, hogy a csodás kastély ára kicsit több, mint 1 milliárd forint volt. Kiemelték, hogy a hotelként is üzemeltethető laknak 21 szobája, termei, borospincéje, szivarszobája, teraszai, medencéi és sportpályái is vannak.

A műemlékvédelem alatt álló kastély felújítása már el is kezdődött és majdnem egy évig tart majd.

Ezt olvastad? Íme Lagzi Lajcsi luxusvillája.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük