luyusbörtön venezuela
A hírhedt luxusbörtön Venezuelában

Mi van itt? Felfoghatatlan, mit rejt ez a luxusbörtön

VENEZUELA: Nem akármilyen luxusbörtön került be a hírekbe. A belseje ép ésszel szinte felfoghatatlan.

A venezuelai kormány azon szorgoskodott, hogy visszafoglalja a raboktól a nem mindennapi intézményt. Mondjuk biztosra mentek, mert az RTL Híradója szerint odavezényelték a fegyveres erők 11 ezer tagját.

Mi történt? Az, hogy egy befolyásos bűnbanda vette át ott az irányítást, még évekkel ezelőtt.

Mi van a luxusbörtönben, ami annyira menő?

A rabok mindeddig szabadon mozoghattak a területen, ahol – nem tévedés – medence, éjszakai klub és még állatkert is üzemel, de a sportolási lehetőséget egy baseball pálya is biztosította. Furcsa, de ennek ellenére az ország egyik legveszélyesebb büntetésvégrehajtási intézményének tartják, de inkább hasonlít szállodára a fentiek alapján.

A hírek szerint tévéket és motorokat is hoztak ki a luxusbörtön területéről.

Korábban a Luxushirek.hu oldalon szóba került már a börtön. Akkor éppen arról írtunk, hogyan néz ki egy ilyenből kialakított szálloda. Érdekesség, hogy egészen 1997-ig működött a büntetés-végrehajtás szolgálatában. Később az ausztrál Shayher Group mintegy egymilliárd dollárt költöttek az épület fejlesztésére, amiben két szálloda is helyet kapott.

Milyen egy luxusbörtön a világban

Norvégiában található a világ egyik leghíresebb luxus fegyintézete. A Halden Börtön modern, jól felszerelt és magas színvonalú intézmény, ahol a fogvatartottak szinte otthoni körülmények között élhetnek. Itt a fogvatartottaknak egyéni celláik vannak, saját fürdőszobával és művészeti stúdióval. Emellett számos oktatási és foglalkoztatási lehetőség is rendelkezésre áll.

Oroszországban szintén találhatók luxusbörtönök, amelyeket olyan gazdag bűnözőknek szánnak, akik hajlandók magas árat fizetni a kényelemért és a biztonságért. Ezek a börtönök gyakran saját fürdőszobákkal, televíziókkal és egyéb kényelmi szolgáltatásokkal rendelkeznek.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük