Silvio Berlusconi elhunyt volt olasz államfő vicsorít
Silvio Berlusconi

Ő vette meg Silvio Berlusconi milliárdos luxusvilláját

Eladták a tavaly júniusban elhunyt Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfő Villa Due Palme nevet viselő lampedusai villáját körülbelül 3 millió euróért (1,16 milliárd forint) – jelentette az olasz média kedden.

Az ingatlant Gianni Profita gazdasági szakértő, a római Nemzetközi Egészségügyi és Orvostudományi Egyetem (UniCamillus) rektora vásárolta meg.

A Lampedusa szigetén álló, 250 négyzetméteres villát és a hozzá tartozó hatalmas kertet a sajtóértesülések szerint még maga Berlusconi vásárolta miniszterelnöksége idején 2011-ben, 1,5 millió euróért (583 millió forint).

Mi lesz Silvio Berlusconi másik villájával?

A volt miniszterelnök örökösei a szardíniai Smaragdparton (Costa Smeralda) található Villa Certosa ingatlant is eladják; az olasz média szerint nagyjából 500 millió euróért (194,2 milliárd forint). A villa területén egy tó, egy mesterséges vulkán, hét medence, valamint egy orchideáknak és pálmafáknak menedéket adó üvegház is található.

Az örökösök a Milánó melletti Lesmóban található XVIII. századi Villa Gernetto eladását is kezdeményezték, ahol Berlusconi magánegyetemet akart létrehozni. Az örökösök ugyanakkor nem terveznek megválni a néhai miniszterelnök egykori fő rezidenciájától, a szintén Milánóhoz közeli Arcoréban lévő Villa San Martinótól.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük