lángos ár 2023 balaton

Egyetlen képen mutatjuk, milyen luxus lesz a fagyi és a lángos idén nyáron

Egyre több oldal írja meg, hogy micsoda drágulásra számíthatunk 2023-ban. A slágertermék a lángos és a fagyi. Ha a Hírkeresőn megnézzük, legalább 10-15 oldal foglalkozott már a témával. Nos, próbáltunk átlagolni és rendszerezni.

Az adatok bemutatására az infografikát választottuk. Sajnos a cikkekben azt kellett látnunk, hogy idén nyáron igencsak ki kell majd nyitni a pénztárcát. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy egy gombóc fagyiért akár 500-560 forintot is kell fizetni.

Nincs is szükség túlságosan nagy számolási képességre ahhoz, hogy megtudjuk, egy négytagú család mennyit hagy ott egy alkalommal. Ha mindenki csak kettő gombócot kap, akkor 4000-4500 forintot kell fizetniük. Három gombóccal számolva pedig 6000-6700 forint csak a hűsítő nyalánkság. És a lángost még nem is számoltuk. Ehhez olvass tovább!

fagyi lángos árak balaton 2023 strand

Ez lassan tényleg a luxus kategória. Lehet, hogy fogjuk magunkat és megvesszük mondjuk a Lidl által kínált 200 forintos tölcséres jégkrémet, ami majdnem kettő gombócnak felel meg.

Pont az ötödéből meg is vagyunk.

A lángos esetében azt láthatjuk, hogy a hvg.hu jóslata szerint aligha ússzuk meg 1000 forint alatt a simát a Balatonnál. A drágább darabok, sajtosan, tejfölösen pedig bőven 2000 forintba is kerülhetnek majd. Az ok rendkívül egyszerű. Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei az egekbe szöktek. Pont.

Ráadásul lesz olyan hely, ahol a tavalyi 1300 forintról 1900 forintra emelkedik a strandbelépő. A fent említett családnak ez „mindössze” 2400 forint plusz kiadást jelent.

De nézzük is tételesen. Mondjuk esznek egy közepesen drága lángost 1500 forintért, azután a gyerekek kapnak 3 gombócot az 560-as fagyiból, a felnőttek kettőt, miután reggel kifizették a belépőt. Mennyibe kerül nekik mindez? (úgy, hogy nem ittak még semmit és nem béreltek vízibicklit, de vattacukor sem volt, esetleg kukorica)

19.000 FORINT

Már csak dönteni kell. Megveszed, vagy sem a fagyit és a lángost!

Egy kis segítség! Ezek az Ötös lottó leggyakoribb nyerőszámai.

A fagyi egy olyan édesség, amelyet az emberek szerte a világon élveznek. Azonban van egy fajta fagyi, amely a világ legdrágább édességeként ismert. Ez az édesség a „Golden Opulence Sundae”, amelyet a New York-i Serendipity 3 étteremben kínálnak.

Mi van a fagyiban?

A Golden Opulence Sundae elkészítése során használt összetevők között megtalálható a legmagasabb minőségű kakaóbab, a Tahiti vanília, a csokoládé és a trüffel. A desszertet aranylapokkal és ehető aranyporral díszítik, amelyek a gazdagság és a luxus érzetét keltik. A fagyi körülbelül 1000 dollárba kerül, és csak előzetes megrendelés alapján készítik el. Az édességet arany tálban szolgálják fel, amelyet a vendég hazavihet emlékül.

A Golden Opulence Sundae nem csak egy édesség, hanem egy élmény is. A fagyihoz tartozó arany serpenyő és arany evőeszközök emlékeztetnek a vendégeket arra, hogy ez a fagyi valóban különleges. A Serendipity 3 étterem az 1950-es években nyitotta meg kapuit New York City-ben. Az étterem elsődleges célja az volt, hogy egy olyan helyet hozzon létre, ahol az emberek élvezhetik az édességeket, miközben egy különleges és egyedi élményt kapnak.

Az étterem azóta is hű maradt eredeti küldetéséhez, és a Golden Opulence Sundae kínálata csak egyike azoknak az édességeknek, amelyeket a vendégek élvezhetnek. A Golden Opulence Sundae további érdekessége, hogy a fagyit nem csak azoknak az embereknek ajánlják, akik szeretik az édességet, hanem azoknak is, akik szeretik a művészetet és a különleges élményeket.

Egy korábbi gyűjtés. Itt a 10 legdrágább fagyi a világon:

Összességében a Golden Opulence Sundae az egyik legdrágább édesség a világon, amely nemcsak egy fagyi, hanem egy luxus élmény is. Az étterem különleges édessége azoknak az embereknek szól, akik szeretnének eltérni a megszokottól és egy olyan élményben részesülni, amelyet csak a Serendipity 3 képes nyújtani. Ha valaki szeretné kipróbálni, akkor érdemes előzetesen megrendelni, és élvezni a Golden Opulence Sundae különleges ízeit és tapasztalatát.

Hasonló cikkek