fizetés magyarország szakma ügyvéd felmérés
Kinek sok a fizetése Magyarországon?

Mennyi? Kiborultak a magyarok ettől a fizetéstől

Felmérést készült az egyes hazai szakmák megbecsültségéről a fizetésről. A kutatásban arról is szó esett, hogy melyek munkaköröket tartják a magyarok túlfizetettnek vagy alulfizetettnek.

A Pénzcentrum arról számolt be, hogy a válaszokból kiderül, a bankárokat, az önkormányzati képviselőket, a marketing szakembereket és a programozókat fizetik túl a megkérdezettek szerint.

Legkevesbé gondolják azt a honfitársaink, hogy az ápolók, óvodapedagógusok, könyvtárosok, szociális munkások és a postások mérhetetlenül magas fizetést kapnának.

Érdekesség.

Megjegyzik, hogy sokan túlfizetettnek tartják az ügyvédeket is, de az ő átlagbérük bruttó 362 ezer forint alatt volt, ami az országos átlagbértől is elmarad. Mégis kiborultak a magyarok ettől a fizetéstől. Csak egymás között, ez persze nem jelenti azt, hogy egy ügyvéd ennyiből gazdálkodik havonta.

A mesteremberek (például asztalos szakma) fodrászok, manikűrösök, kozmetikusok kategória a hatodik helyen állnak a leginkább fúlfizetett szakmák rangsorában. Ők, ha lehet még az ügyvédeknél is rosszabbul állnak. Az országos körkép szerint a havi 300 ezer forintot sem érte el az átlagkeresetük.

A végére maradtak azok, akik honfitársaink szerint brutálisan keveset keresnek.

A válaszadók legnagyobb arányban az ápolói- és a tanári fizetést tartják alacsonynak.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük