használt luxusóra befektetés

Használt luxusórába fektetnek a fiatalok – ezért

Arról, hogy hogyan lehet valaki gazdag, már több szót is ejtettünk itt a Luxushirek.hu oldalon. Bár igazából átadtuk a szót Moldován Andrásnak, aki adott néhány menő tippet. Most a használt luxusóra befektetést járjuk körbe egy kicsit.

Aztán ott volt Polgár Árpád is, aki lerántotta a leplet a gazdagságot ígérő tanfolyamokról, hogy aztán végül baleset érje a milliárdos vállalkozót. No, most tartunk akkor ugye ott, hogy van pénzünk? Mibe fektessek? Teszi fel a legtöbb 30-as éveiben járó magyar magának a kérdést.

Aki kicsit szerencsésebb, már néhány évvel korábban is agyalhat ezen. Nos, a Portfolio.hu érdekes cikkel állt elő. Azt írják ugyanis, hogy a fiatalok egyre gyakrabban befektetésnek vesznek használt luxusórát. Amikor Rácz Jenő Patek Philippe darabjáról beszéltünk, már érintőlegesen érintettük a témát.

A Beszéljünk órákról TikTok csatornán ugyanis elhangzott, hogy évekkel korábban jutott hozzá, azóta pedig nagyjából megötszörözte az árát.

Van még benne növekedés?

A friss trend szerint mint alternatív befektetés az infláció elleni védekezés és a portfólió diverzifikálása miatt ugrott meg a kereslet a karékek iránt – állapította meg a Boston Consulting Group (BCG) vezetési tanácsadó cég. Az olyan használt luxusóra mint a Rolex, a Patek Philippe és az Audemars Piguet is kitűnő befektetés lehet. A szakértők arra számítanak, hogy ezeknek a daraboknak az értéke tovább emelkedik 2023-ban.

Az optimizmus pedig indokolt és úgy tűnik igen, van még a használt luxusóra befektetésben növekedés. Ezeknek márkáknak a csúcsmodelljeit olyan sokan keresik, hogy az átlagáruk gyorsabban nő, mint az Egyesült Államok részvénypiaca. Éves szinten 20%-kal drágultak 2018 augusztusa és idén január között, a Covid és a háború ellenére is. Így persze bőven felülmúlták az S&P 500 index éves 8%-os növekedési ütemét ugyanezen időszak alatt – számolt be a BCG.

Érdekesség, hogy ha a 2013-tól 2022-ig tartó időszakot nézzük, a luxusórák értéknövekedése odavert az ékszereknek, kézitáskáknak és még a gyűjtők által kedvelt egyedi bútoroknak is. Ehhez hozzá kell tennünk, hogy a BCG szerint a használt luxusórák piaca 2021-ben a világ 75 milliárd dolláros luxusóra-piacának közel 30%-át tette ki.

Ha pedig ezt nézzük, egyből feltűnik, hogy mekkora piacról is beszélünk. Érdemes nézelődni tehát, felkutatni a legjobb lehetőségeket és lecsapni azokra, ha van némi félretett pénzünk.

2 eladó használt luxusóra befektetés gyanánt

A Richlife.hu oldalára fel is mentünk, hogy mutassunk néhány igazi darabot, a most elérhető legdrágább luxusórák közül. Persze nem vagyunk óraszakértők, mindenkit arra kérünk, hogy alaposan járja körbe a témát. Mi a márkát és a jelenlegi árat tudjuk leírni.

Van itt egy Hublot Classic Fusion Orlinski King Gold 40mm-es modell. A fekete kaucsuk szíjjal és automata szerkezettel rendelkező szépségért 11,3 millió forintot kérnek. Amit a mostani friss forint árfolyam mellett is máshogy kell értékelni, mint kellett volna két héttel ezelőtt.

Ami nekünk még felkeltette az érdeklődésünket, az egy Rolex Sea-Dweller 43MM-es darab. Automata szintén, 2021-es beszerzésű, az ára pedig jelenleg 6,1 millió forint.

Hasonló cikkek

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük