kávéfőzés
Kávéfőzés kávéfőző nélkül

Elárulta egy profi, hogyan készít kávét kávéfőző nélkül, sürgős esetben

Képzeld el a következő szituációt: végre becsekkolsz a lefoglalt Airbnb-be, hogy megkezdd a pihenést, minden tökéletes – leszámítva, hogy nincs kávéfőző. A kávéfőzés így sem maradhat el, még ha kávéfőző nélkül is, íme a titok.

Azonban pánikra semmi ok: mutatunk egy módszert, amivel bárki gyorsan koffeinhez juthat, kávéfőző nélkül is. Maciej Kasperowicz kávészakértő, a Trade Coffee igazgatója, aki az Egyesült Államok kis kávémanufaktúráit köti össze a vásárlókkal, felfedte titkos módszerét a Well and Good-nak.

Nem kell azonban varázslatra gondolni, Kasperowicz szerint a kávéfőzés kávéfőző nélkül valójában meglehetősen egyszerű. Sőt, mint kiderült, ezt alkalmazzák a profik is.

A módszer lényege, hogy a kávézaccot csészékbe öntik, vizet engednek rá, és mindezt egy kiskanállal elkeverik.

Kasperowicz azt állítja, időnként a szülei is így tettek, ha kávéfőzésről volt szó, amikor ő még gyerek volt, de évekig tartott rájönnie, hogy a módszer korántsem új.

Ha azonban így készítünk kávét, nem árt, ha ismerünk egy-két trükköt. Kevergetés után hagyni kell, hogy a zacc leülepedjen a csésze aljára, ezután pedig oda kell figyelni, hogy a kávé ivása közben ez ott is maradjon – vagyis a lehető legkevesebbet igyunk meg belőle.

Vagyis nem hajthatjuk fel az egészet, a sűrű zacc a szemétben végzi. Ha van kéznél egy szűrő, az megkönnyítheti a folyamatot.

Kávéfőzés minden mennyiségben

Persze sokkal szerencsésebb, ha olyan helyet választunk, ahol van kávéfőző. Korábban már megmutattuk, mely márkákból kerülhet a csészébe a legfinomabb kávé minden reggel, hogy öröm legyen a kávézás minden reggel. Ezekkel a gépekkel persze öröm a kávéfőzés.

Sőt, egy kutatásból az is kiderült, hogy a szervezet magasabb koffeinszintje csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás kockázatát – ez jó hír a kávéfüggőknek!

A kávéfőzés titkai rovatunkon belül korábban foglalkoztunk a legdrágább kávéval is. A Kopi Luwak, más néven a civet kávé a világ legritkább és legértékesebb feketéje.

A világ legdrágább kávéja
A világ legdrágább kávéja

Annyira belemerültünk, hogy egy látványos infografikát is készítettünk róla. Álljon itt néhány érdekesség róla, hátha valakinek ezek alapján megjön a kedve a vásárláshoz.

A hellomagyar.hu írt kávé témában egy remek cikket. A tejeskávé még egészségesebb, mint a sima fekete.

Hasonló cikkek

3 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük