prémium kutyatáp
Mit tud a szuperprémium kutyatáp?

Mit tud a luxus árú szuperprémium kutyatáp, amit más nem?

Manapság már a kutyatartás is méregdrága hobbivá vált, persze ha ez ember „ jól akarja csinálni”. Hiszen ma már nem láncon, hordóban „illik” tartani az ember legjobb barátját. Hanem minőségi eledellel etetve, étrendkiegészítőkkel időszakosan táplálva, gyakran lemozgatva, szinte családtagként kezelve.

Azonban amikor a kutya eledelvásárlásra adjuk a fejünket, rájövünk, hogy elég nagy a szórás az eledelek árai között. Azonban megéri tényleg a drága, szinte aranyárban mért kutyatápot venni? Erre kerestük a választ.

Mi az, amit egy multis kutyatáp tartalmaz?

Nos, amit a gyártók jóhiszeműen első vagy második helyen a címkén úgy jelölnek, hogy hús és állati eredetű melléktermékek, az valójában

– különféle zsigeri szervek, zsír,

– vér, csontszövet

– emésztőtraktus tartalma, irha, gyapjú, toll, tojáshéj stb.

Szóval igazából harmadosztályú ipari hulladék. És még ezen felül jön a kutyák számára oly kevés hasznosítható anyagot tartalmazó glutén tartalmú gabonák (búza, rozs, stb.) és az akár GMO-s kukorica és szója, mint olcsó töltő anyag.

És hogy mindezen „finomságot” eladhatóvá, fogyaszthatóvá tegyék a kutyák számára, jönnek az ízfokozó anyagok is a receptbe. És nehogy azt higgyük, hogy ez egy magas hústartalmú kutyatáp, annak ellenére, hogy az analitikai összetételnél 30% fehérjét látunk a csomagoláson. A szója és más növények is igen magas fehérje tartalmat tudnak biztosítani, csak éppen kevésbé hasznosul a kutya szervezetében.

És még ezen felül jön a kutyák számára oly kevés hasznosítható anyagot tartalmazó glutén tartalmú gabonák (búza, rozs, stb.) és az akár GMO-s kukorica és szója, mint olcsó töltő anyag. És hogy mindezen „finomságot” eladhatóvá, fogyaszthatóvá tegyék a kutyák számára, jönnek az ízfokozó anyagok is a receptbe.

És nehogy azt higgyük, hogy ez egy magas hústartalmú kutyatáp, annak ellenére, hogy az analitikai összetételnél 30% fehérjét látunk a csomagoláson. A szója és más növények is igen magas fehérje tartalmat tudnak biztosítani, csak éppen kevésbé hasznosul a kutya szervezetében.

És mi van akkor egy szuperprémium kutyatápban?

A szuper prémium kutyatápok listája évről évre egyre bővül, annak köszönhetően, hogy felismerték a gyártók, hogy a gazdik szeretik „jól etetni” a kedvenceiket. Ugyanis a minőségi eledellel etetett kutyák szebbek, egészségesebbek, tovább élnek, így szívesen áldoznak a gazdik a drágább kutyatápra. De mi található általánosságban véve egy szuperprémium kutyatáp receptúrájában?

– minőségi friss vagy szárított húst, legalább 40 %-ban de akár 70% hús tartalomig is elmehetnek egyes gyártók

– a glutén tartalmú gabonákat leváltották és helyette kukorica, vagy az emésztésre még jobb hatással lévő rizsre cserélték, mint a közkedvelt Brit márkán belül a Brit Care kutyatáp esetén is.

– a receptben helyet kaptak (ízletesség szerepe mellett) vitamin és ásványi anyagpótlásra zöldségek, gyümölcsök, valamint gyógynövények is

– sok esetben tartalmaznak bőrre-szőrre jótékony hatású lazacolajat, sörélesztőt

– és egyre több gyártó ad ízületvédő hatóanyagokat is a tápjához.

Szóval összességében mondva: Bizony a szuperprémium kutyatáp megéri az árát! Jó a gazdinak, hiszen kedvence kicsattanó formában lesz, kevesebbszer lesz beteg. Emellett jó a négylábúnak is, hiszen ízletes és az ősi ösztöneinek legközelebb álló receptúrájú eledelt ehet és nem gabonával telit.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük