Mészáros Lőrinc
Mészáros Lőrinc lánya, Beatrix luxusfizetést kapott az Opus Globaltól

Ilyen van? Elképesztő fizetést kapott Mészáros Lőrinc lánya az apjától

A Forbes.hu nézett bele a tőzsdén jegyzett vállalatok éves jelentéseibe. Nekik kötelességük jelenteni, hogy például a vezetők mennyi fizetést tesznek zsebre. Szép pénzek mozogtak 2022-ben is, az egyszer biztos. Mészáros Lőrinc lánya, Beatrix sem szegényedett tavaly, Hernádi Zsolt szomorúbb lehet.

A Mol esetében érdekes dologra lett figyelmes a lap. A cég elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt jóval kevesebb fizetést kapott, mint korábban.

Mondhatjuk úgy is, hogy szinte beszakadt a javadalmazása. Hernádi Zsolt az üzleti évre a munkaviszonya után 210 milliót, igazgatósági tagsága után pedig még közel 74 millió forintot kapott. Ezzel a teljes, 284,6 millió forintos összeg mintegy harmadával, pontosan 29 százalékkal marad el a 2021-es évtől – írja a Forbes.hu.

Ezzel az is előfordulhatott, hogy már nem a csúcsvezető a Mol legjobban kereső alkalmazottja. A Mol csoportszintű vezérigazgatója ugyanis, Molnár József a fizetése majdnem dupláját kapta a vállalattól. A tavaly nyilvánosságra hozott, 264 milliós összeg helyett 2022-ben 483 millió forint illette meg. 

Érdekes lehet még a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global élete. Mészáros Beatrix már korábban is 35 millió forintos fizetést kapott a cégtől, de már nem bírta tovább a terheket. A Magyar Bankholdingban is fontos feladatatot kapott, ezért Mészáros Lőrinc lánya már 2022 év elején jelezte, hogy ő inkább otthagyná a céget.

Így is sikerült még abban az évben 15 millió forintot keresnie Mészáros Beatrixnak. A Forbes kiemeli még, hogy Az Opus Globalos tisztségétől 2022-ben szintén elköszönő Dzsubák Attila Zsolt majdnem 31 millió forintot, Léflai Koppány Tibor 46,4 milliót, Torda Balázs pedig 52,5 milliót keresett az igazgatóság tagjai közül, főként a leányvállalati posztjaik miatt.

Ezt olvastad? Nem akármilyen fizetést ad a magyar milliárdos.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük