the villages a luxusnyugdíjasok paradicsoma emberek a medencében fürdenek ruhában
Erről álmodik minden luxusnyugdíjas

Mit művelnek? Megpróbálták leleplezni a luxusnyugdíjasokat, ez lett belőle!

Hogy él egy luxusnyugdíjas? Saját kórház, golfpályák és bankok: ezt kínálja a The Villages, ami olyan, mint valami buborék – de kizárólag 55 éven felülieknek.

A floridai The Villages lehet minden nyugdíjas álma, azonban a kolóniának igen rossz híre van: kapcsolatba hozták már a túlzott bulizással, a virágzó szvingerszcénával és még a Viagra feketepiacával is. Most egy híres youtuber, Peter Santanello látogatott el a helyszínre, hogy megnézze, mi is zajlik ott.

Ebben a közösségben, amely a maga nemében a legnagyobb világszerte az 55 éves és idősebb korosztály számára, több mint 145 ezer különböző hátterű lakos él.

Csalódott egy luxusnyugdíjas

Santanello kísérője Heather volt, egy lakó, aki három évvel ezelőtt költözött oda Indianából. Kifejezte csalódottságát a The Villages-zel kapcsolatos tévhitek miatt, és hangsúlyozta, hogy

nem minden lakó folytat ilyen tevékenységet, és nem minden lakosnak van szexuális úton terjedő betegsége.

Heather jelentős előnyként említette a magas szintű biztonságot és az alacsony bűnözési arányt. A közösség saját sürgősségi orvosi szolgálattal és kórházzal is büszkélkedhet, és „buborékban” működik, vagyis a lakóknak el sem kell hagyniuk a területet. Van itt többek között mintegy 60 golfpálya, bankok, ügyvédi irodák és élelmiszerboltok. A közösségen belül a golfkocsik számítanak az elsődleges közlekedési eszköznek – írja a Pénzcentrum.

Az ingatlanárak az „alacsony”, 200 ezer dolláros (kb. 70 millió forint) árszintről indulnak, a lakástulajdonosok egyesületi díjai pedig havi 300 dollár (106 ezer forint) alatt vannak. Ez a díj fedezi a korlátlan hozzáférést a különböző szabadidős tevékenységekhez, amelyeket a helyszínen kínálnak. Egy kis ízelítő a lakhatási körülményekről:

Mi a helyzet itthon?

Magyarországon is találni olyan idősotthont, ahol pazar körülmények között tölthetjük nyugdíjas éveinket – már ha van rá pénzünk. Már írtunk arról, hogy hazánkban is vannak, akik ezt megtehetik, de kevesen: az egymillió forint feletti nyugdíjjal rendelkezők száma valószínűleg a százat sem éri el. Kétmillió forint felettit még ennél is kevesebben, körülbelül 10-en kapnak.

Az ország egyik legelitebb luxus idősotthona egyébként Budapesttől alig 15-20 percre, Gödön található. Itt akinek ez belefér, akár egy 122 milliós óriáslakosztályban töltheti utolsó, nyugdíjas éveit.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük