benzinkút batumi grúzia

Íme a 3 legszebb benzinkút a világon – fotók

Csaknem 300 milliós támogatást nyert egy új, kizárólag kamionok tankolására alkalmas benzinkút és hozzá kapcsolódó önkiszolgáló étterem kialakítására a bajai Bácska Logistik Kft. – közölte a társaság.

A vállalat a 437,8 milliós összköltségű beruházáshoz 290,5 millió forint támogatást kapott, amellyel a társaság a benzinkút és az étterem kialakítása mellett új eszközöket is vásárol.

Mint írják, a pályázat fő célja az volt, hogy saját gépjárműveik folytonos tankolását saját telephelyükön tehessék meg. Az új üzemanyagtöltő állomás nagy kapacitású, kizárólag kamionok tankolására alkalmas, plusz töltő fejekkel ellátott automata gyorstöltőből és a földalatti szinten két oldalról tölthető, ADBLUE adalékanyag forgalmazására kiépített rendszerből áll. Az önkiszolgáló étterem hideg-meleg konyhás lesz, ahol a két- és háromfogásos menüket kínálnak majd.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Bácska-Logistik Kft. 2021-es nettó árbevétele 4,7 milliárd volt, egy évvel korábban pedig 3,9 milliárd forint. A cég 2021-es adózott eredménye 311,8 millió forint volt, míg 2020-ban 388,3 millió nyereséggel zárt a vállalat.

Íme a 3 legszebb benzinkút

A világ tele van lenyűgöző látnivalókkal, és a benzinkút sem kivétel ebből a szempontból. Az alábbiakban bemutatunk három olyan helyet, amelyek szépségükkel és egyediségükkel kiemelkednek a tömegből: a finn Rest Area Niemenharju benzinkút, a POPS Arcadia Route 66 az Amerikai Egyesült Államokban, és a Batumi Petrol Station Grúziában. Ide élmény beállni a legdrágább autókkal is!

Kezdjük a finn Rest Area Niemenharju töltőállomással. Ez a benzinkút valószínűleg az egyik leggyönyörűbb hely Finnországban. Az ország délkeleti részén, Niemenharju közelében helyezkedik el, és egy hatalmas erdő közepén helyezkedik el.

Rest Area Niemenharju Finnország benzinkút
Rest Area Niemenharju, Finnország

A kút maga modern és nagyon tiszta, de a legjobb az benne, hogy mögötte van egy kis tó, amelynek kristálytiszta vize tükrözi az erdőt. A látvány egyszerűen lélegzetelállító.

Következőként az Amerikai Egyesült Államokban található POPS Arcadia Route 66 benzinkúthoz látogassunk el. Ez valószínűleg az egyik legikonikusabb ilyen hely az országban, mivel az 1926-ban kiépített Route 66 útvonalon található.

POPS Arcadia Route 66, Egyesült Államok

A POPS benzinkút egy igazi retro élményt nyújt, mivel a hely kialakítása és dekorációja az 50-es éveket idézi. Az étteremben különleges üdítőitalokat és szendvicseket kínálnak. (Meg biztos nagyon drága csokikat)

Végül – bár nem Párizs – a Batumi Petrol Station kerül sorra, ami nyilvánvalóan pompázatos látványt nyújt. Grúziában található ez a benzinkút. Úgy van tervezve, hogy egy óceánjáró hajót idézzen, amely a tengeren lebeg.

Batumi, Grúzia

A kút hatalmas ablakai a Fekete-tengerre néznek, és este a kút kivilágítása még inkább kiemeli a hajó hatását. Az épületben található egy étterem és egy bár, amelyek a modern grúz konyhát és különleges koktélokat kínálnak.

Persze ezeken kívül is rengeteg csodaszép benzinkút létezik a világon, nekünk erre a háromra esett a választásunk.

A Luxus Hírek ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb, legdrágább hírekért!

Hasonló cikkek

Comments

  1. avatar
    binance says:

    Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük