mészáros lőrinc 250 alapítvány adomány
Mészáros Lőrinc

Szívszorító segítség érkezett Mészáros Lőrinctől

Mészáros Lőrinc a harmadik leggazdagabb magyar. Helye van a Luxushirek.hu oldalon, ha bármi érdekes történik vele. Most pedig a Mészáros Csoporthoz tartozó alapítvány minden eddiginél több, 58 magánszemélyt és civil szervezetet részesített mintegy 250 millió forintos támogatásban. Szót ejtünk Mészáros Lőrinc vagyonáról is.

A a Pro Filii Alapítvány közleményében azt írta, hogy 562 pályázat érkezett az év első negyedévében a Mészáros Lőrinc végcsoportjának alapítványához, mintegy 3 milliárd forint értékben. A kuratórium pedig 58 pályázat támogatásáról döntött – írta a Telex.hu.

A Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló, évi egymilliárd forintot támogatásra fordító Pro Filii Alapítvány az ország egyik legjelentősebb civil szervezeteket, magánszemélyeket támogató szervezetévé vált – írták.

Mészáros Lőrinc alapítványa rájuk figyel

Az idei év első negyedévében 562 beérkező pályázat volt. Ezekből a cégcsoport vezetőiből álló bírálóbizottság tett javaslatot a támogatásra. A kuratórium 21 magánszemélynek több mint 60 millió forintot adott. Valamint a 381 beérkezett civil és nonprofit szervezet kérelméből 37-nek csaknem 190 millió forintos támogatásáról döntött – tudatta az alapítvány.

A tájékoztatás szerint Mészáros Lőrinc és a cégcsoport alapítványa előnyben részesítette azokat a kérelmeket, amelyek célcsoportja egészségügyi-, szociális- vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg.

A Pro Filii Alapítvány támogatja számos ritka betegséggel élő és mozgássérült gyermek gyógyítását, fejlesztését, valamint életkörülményeinek javítását. Így többek között hozzájárul egy agykárosult gyermek életminőségének javításához szükséges segédeszközök vásárlásához. Magzati agyvérzés miatt mozgássérült gyermek mozgásszervi fejlesztését és műtétjét támogatták. Valamint fogyatékkal élő gyermekeket ellátó otthon energiakorszerűsítéséhez – írták.

Az alapítvány hozzájárul 30 fotelágy beszerzéséhez is a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Gasztroenterológiai és Nephrológiai osztályán fekvőbeteg gyermekek szüleinek elhelyezéséhez.

A szociális és egészségügyi támogatásokon túl az alapítvány kulturális, tudományos és sport tárgyú pályázatok támogatásáról is döntött. Ennek köszönhetően a maximális 10 millió forinttal támogatják a Műegyetemi Rádió Club MM-1 kis műhold fejlesztését. Valamint a Cinefest Egyesület hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett workshopját.

Mészáros Lőrinc jelenleg Magyarország harmadik leggazdagabb embere, vagyona többé-kevésbé nyilvános. Neki és családjának a Forbes összeállítása szerint 436,5 milliárd forintja van.

Érdekesség egyébként, hogy a korábbi nagy szárnyalás után a vagyonának gyarapodása először lassult, azután pedig stagnált. A lap szerint ennek az is az oka, hogy elég nagy a tőzsdei kitettsége, a papírok árfolyam pedig folyamatosan ingadozik. Erről talán Elon Musk tudna többet beszélni, aki már nem a világ leggazdagabb embere.

A fenti listára egyébként először került fel három magyar is (Mészáros Lőrinc mellett két mésik vállalkozó). A neveket a linkelt cikkben el tudjátok olvasni.

Hasonló cikkek

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük