Döbbenetes dolog áll ennek a luxusjachtnak a fedélzetén! Ettől Mészáros Lőrinc is sokkot kap

Zongora egy luxusjacht fedélzetén? Igazi ritkaságnak számít, hogy egy hajón állítsák fel, és különleges bánásmódot igényel – na meg persze nagyon drága. Szerencsére az Oracle atyaúristene, Larry Ellison megengedheti magának és most meg is mutatjuk, hogy néz ki a Rising Sun.

Nem csak a mérete miatt lesz luxusjacht egy hajó: az extravagáns kinézet és a magas minőség az, ami különlegessé teszi. Mindez elmondható például Larry Ellison 138 méter hosszú megajachtjáról, a Rising Sunról. Az Oracle Corporation milliárdos társalapító-vezetője nem spórolt semmin, de amitől még különlegesebb lesz ez a hajó, az a fedélzetén álló óriási Steinway zongora.

Zongora Larry ellison luxusjachtjának fedélzetén

A Lürssen hajógyár által alkotott, 590 millió dolláros (azaz több mint 205 milliárd foirntos) jacht fedélzetén álló zongora ára 220 ezer dollár (kb. 70 millió forint) körül mozog. Egy ilyen drága hangszer még egy ilyen hajón is ritkaságnak számít.

A Rising Sun madártávlatból

„Normális esetben van egy állványos rögzítő rendszerünk, amely látható a zongora alatt, de Larry Ellison nem akarta látni ezt. Ehelyett kifejlesztettünk egy speciális rögzítést, amely a három zongoralábon keresztül a padlóba gyökerezteti a hangszert” – idézte fel Heinz-Heinrich Schalkowsk Steinway-tanácsadó.

Amitől különleges…

Ez a remekmű egyike annak a mindössze öt zongorának, amelyet az elmúlt két évtizedben sárgaréz helyett krómozott rögzítéssel láttak el. Húsz tömör keményfa rétegből áll, amelyeket kézzel hajlítottak formára, és a zongorát három hónapra egy ellenőrzött kondicionáló helyiségbe helyezték, hogy a fa és a ragasztó megszilárduljon. Az olasz bútorlakkot kézzel viszik fel, majd számítógépes vezérléssel polírozzák, hogy sima, egyenletes és magas fényű felületet kapjanak – írja a Luxurylaunches.

A hajó és a zongora, teljes pompájában

A billentyűzet jellemzően alaszkai lucfenyőből készül, amelyet a Yachtsinternational szerint csak egy meghatározott szigetről szereznek be. Egy Steinway sok törődést igényel, évente háromszor kell hangolni, megfelelő légköri viszonyok között elhelyezni, nem szabad ablakok, radiátorok vagy fűtőtestek közelében tartani.

A Rising Sunon lévő Steinwaynek a beszerelés után alig fél évvel problémái adódtak: a hangszer nem bírta a magas páratartalmat. Schalkowsk ekkor kapott egy hívást a kapitánytól, aki elmondta, hogy a húrok elrozsdásodtak. A tanácsadó szerint ilyenkor a húrokat naponta ellenőrizni kell, és elképzelhető, hogy a fedélzeten ezt elmulasztották.

Az Oracle Corporation társalapítója 2010-ben adta el ezt a gigantikus úszó palotát mozival, gyógyfürdővel, borospincével és helikopterleszállóval a szintén milliárdos David Geffennek.

Ezt olvastad? Drágább lehet ez az öt úti cél 2024-ben.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük