Gondoltad volna? Eléggé meglepő helyen van a luxusmárkák fővárosa!

Ha azt mondjuk, divat, valószínűleg mindenkinek Párizs vagy Milánó jut eszébe, de van egy rossz hírünk: a luxusmárkák fellegvára egy kicsit messzebb van. Egészen pontosan Japánban.

Egy személyre szabott élményeket kínáló utazási iroda, a Lartisien megnézte, melyik nagy presztízsű városban található a legtöbb dizájnerüzlet. Talán meglepő, de az adatok elemzése után Tokió került ki győztesen a versenyből. A város divathírnevét elsősorban az inspiráló utcai stílusnak és a Rakuten Fashion Weeknek köszönheti, ezzel folyamatosan vonzza a vásárlókat.

A japán fővárosban 217 tervezői üzlet található, sehol a világon nincs ennél több. A márkák közül a legnagyobb jelenléttel az Armani rendelkezik – írja a Roadster.

A város high-end dizájnerüzleteinek nagy része a Ginza bevásárlónegyedben van, mely a világ egyik legnagyobbja. Olyan bevásárlókomplexumok várják ott a költekezni vágyókat, mint a hétemeletes Louis Vuitton és az előkelő Ginza Six bevásárlóközpont. Mondjuk szerintünk már csak a hangulatért is megéri egyszer megnézni:

A második helyen szintén egy távol-keleti város, Hongkong végzett 211 dizájnerboltjával. Bár nincs annyi bolt, mint Tokióban, Hongkongra sem lehet panasz, főleg, mivel ott él a legtöbb ultragazdag magánszemély. Ezután Szöul, Párizs és New York következik, majd Dubaj, London, Los Angeles, Las Vegas és Milánó zárja a tízes listát.

Ezt olvastad? Innen került elő a 300 milliós gyűrű.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük