Ezek lesznek a világ legjobb szállodái 2024-ben és magyar is van a listán

Ha igazi kényeztetésre vágyunk és a pénztárcánk is bírja, ne adjuk lejjebb a legjobbaknál! Akár Európában, akár messzebb tervezed a jövő évi nyaralást, most olyan szállodákat mutatunk, ahol garantáltan luxus élményben lesz részed 2024-ben.

Közeleg az év vége, és bár egyelőre mindenki a karácsonnyal van elfoglalva, érdemes már most megtervezni a nyaralást. Aki nem tud nyárig várni, annak pedig már korábban összegyűjtöttük a legjobb téli álomutazásokat. Mielőtt útnak indulunk, érdemes tájékozódni, melyek most a világ legdrágább városai, vagy hogy milyen luxusutazásra csaphatunk le ár alatt.

De ha a pénz nem számít, akkor most megmutatjuk, mely szállodák lesznek 2024 sztárjai. A Condé Nast Traveller listáján egy magyar különlegesség is van, innen hozunk pár példát.

Claridge’s – London

Az 1812-ben alapított, Viktória királynő által látogatott, és az 1878-as befolyásos Baedeker’s útikalauzban „London első szállodájaként” szereplő Claridge’s akár hátra is dőlhetne és üldögélhetne a babérjain. De mindig is a többiek előtt járt, és az évtizedek során is lépést tudott tartani az idővel.

Az új lakosztályok közül a Georgian a legjobb, amely az angol örökség és a finom chinoiserie kifogástalan ötvözete. Van egy Steinberg bébi zongora, selyem de Gournay-panelek az étkezőben és egy konyha 24 órás komornyik-szolgálattal. A hársfa- és kőtextúrákkal, valamint álomszép barackos árnyalatokkal díszített fürdőben bambuszpálcás masszázsok és Cryo Oxygen Shot arcpakolások várják a vendégeket. A medence egy boltíves mennyezet alatt hullámzik, kőoszlopok és kényelmes kabinok veszik körül.

Ár: 842 fonttól (kb. 370 ezer forint)

Domaine des Etangs, Auberge Resorts Collection – Franciaország

A helyszín egy 13. századi kastély tóval, 2500 hektárnyi erdővel és romantikus rétekkel. A főépületben hét Isabelle Stanislas által tervezett lakosztály található, ezen felül további hat lakosztály áll rendelkezésre külön épületekben. A szobák modern és antik bútorokkal vannak berendezve, és van egy békés minimalista galéria is az épületben.

A Dyades étterem étlapja – amely a Michelin-kalauzban is szerepel – a konyhakert gyógynövényeit, virágait, gyümölcseit és zöldségeit emeli ki. A gyerekekről is gondoskodnak: játszótérrel és drótkötélpályával, egy tavon úszó teniszpályával és egy játékokkal teli gerendás padlással várják őket.

Ár: 385 fonttól (kb. 170 ezer forint)

1 Hotel Hanalei Bay – Kauai, Hawaii

Ebben a szállodában minden van, ami egy igazán varázslatos hawaii üdüléshez kell.
A strand közvetlenül a szálloda előtt van, de van privát medence is, az étkezésünkről pedig nagyszerű bárok és éttermek gondoskodnak.

A medi-spa kínálat a világ élvonalába tartozik, de részt vehetünk itt különféle fitneszprogramokon is. A vendégszobák semleges színekben pompáznak – homokszínű falak, újrahasznosított tikfa mennyezet, valamint kötél és nád elemekkel díszített bútorok várják a vendégeket.

Ár: 906 fonttól (kb. 400 ezer forint)

Casa Cipriani – New York

Ez a New York-i szálloda a Cipriani tulajdonában van, így a luxus a könnyedén elegáns olaszos stílussal keveredik. Az elnöki lakosztályokban a Loro Piana Interiors által készített kasmírral borított falak találhatók, az ágyon lévő lepedők a 150 éves Rivolta Carmignanitól származnak, amely a Milánó melletti Macherióban található.

Bejelentkezés előtt a vendégek választhatnak olasz pamut vagy olasz vászon között. De talán a Casa Cipriani vendégszobáinak legfigyelemreméltóbb része a hatalmas saját terasz, mesés kilátással. A kiszolgálás figyelmes, de nem tolakodó.

Ár: 640 fonttól (kb. 282 ezer forint)

Cirqa, Relais & Chateaux – Arequipa, Peru

A perui Arequipa városában a gyarmati boltívek és a fényes fehér vulkanikus kő teszi a látképet különösen szemet gyönyörködtetővé. A 11 szobás butikhotel egy 1540-ben (Arequipa alapításának évében) épült egykori kolostorban kapott helyet, és ez a történelem minden pillanatban elkíséri a vendéget.

A szobák eközben hatalmas boltíves ablakokkal büszkélkednek, némelyikben egy szabadon álló kádat is találunk. A teraszon alpaka szőrme fedi a mosott fából készült székeket, míg az étteremben mindig friss fehérborokat kínálnak, és a helyi friss termékek felhasználásával készítenek lenyűgöző fogásokat.

Ár: 358 fonttól (kb. 158 ezer forint)

Four Seasons Hotel Gresham Palace – Budapest

Nem kell messzire mennünk, ha valódi kényeztetésre vágyunk: ez Budapest legnagyszerűbb szállodája, a szecesszió 1906-os csodája, amely felújításon esett át: a csillárokat és az ólomüvegeket megjavították és megtisztították, a mozaikcsempéket lesúrolták, a fehér stukkót újrafestették.

Elhelyezkedése nem is lehetne jobb: a Duna partján, a nyüzsgő Pest szívében a dombos Budára és a középkori óvárosra néz, közvetlenül a híres Lánchíd mellett.

Ár: 163 ezer forinttól

Ezt olvastad? Irgalmatlan pénzt fizet ki erre Polgár Árpád.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük