David Bunevacz luxus csaló Egyesült Államok

12 milliárdot keresnek Dávidon, hiába – íme az elképesztő luxuscsaló

Egészen érdekes, szinte hihetetlen történetet szállított az egyik hazai bulvárlap. B. Dávid (vagyis David Bunevacz) kapott 17 év börtönt és majdnem ugyanennyi milliárd forintnyi dollárt lopott el, amit hiába keresnek a hatóságok.

A Bors cikkéből kiderül, hogy Dávid ülöp szigeteki anyától és magyar apától született férfi eközben fényűző életet élt: például Kylie Jennertől vett magának kastélyt és luxuspartikon mulatott. A férfi kalandos élete során volt híres élsportoló, tévés személyiség és luxusban dúskáló üzletember is. Na, szóval teljesen beleillik a képbe, hogy megjelenjen az oldalunkon.

De nézzük kicsit részletesebben, mi is történt vele élete során. Jeleskedett az atlétikában, ezért úgy tűnt, akár sztár is lehet belőle. Nem lett. Ezután tévés műsorvezető lett és megkérte a kezét az akkor igencsak ismert Jessica Rodrigueznek és közösen belevágtak egy plasztikai sebészeti központ vezetésébe.

De csak ezután vált a férfi igazán dúsgazdaggá: több ember átverése után feleségével együtt Kaliforniába ment, ahol nagyüzemben folytatták az átveréseket és a szövevényes kapcsolati rendszer kiépítését – írja a lap. Gene Hammett milliárdost például sikerült 2,9 millió dollárral megkopasztania, amikor belevitte egy kétes jegyvásárlási üzletbe.

Hogy bukott le?

A lényeg nagyjából mindig és mindenhol ugyanaz volt. David Bunevacz beszedte az elitbe tartozó vagyonos emberek pénzét, értéket viszont soha nem adott nekik. A pénzt magára és a családjára fordította. Például a lányának 218 ezer dollárból, mintegy 80 millió forintból rendezte meg a 16. születésnapi partiját. Az ajándékba adott ló ennél is többe, 330 ezer dollárba, azaz 120 millió forintba került. De a család szórta a pénzt ékszerekre, ruhákra és gyémántokra több száz millió forint értékben.

Geoffrey Elliott beépült Dávid ismeretségi körébe és tavasszal engedélyt kapott arra, hogy átkutathassa a család calabasasi kastélyát. Ott annyi dokumentumot és adatot találtak, hogy azonnal vádat emeltek a férfi ellen, aki novemberben már bűnösnek is vallotta magát, és végül 17 évre ítélték. Hát ennyi. Tanulság? Inkább kövessétek Moldován András tanácsait, ha sikeresek akartok lenni.

Hasonló cikkek

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük