bor lyuk

Tudtad? Ezért van két lyuk a borosüveg tetején

Következzen egy olyan téma, amit valószínűleg rajtunk kívül minden magyar meg tudott volna válaszolni. Nekünk mégis újdonság volt. Az jutott eszünkbe, hogy miért van az a két kicsi lyuk a borosüveg tetején, még a luxus borok esetében is.

Rákerestünk, de magyar találatot nem találtunk erre a Google-ben. Viszont volt a világon rajtunk kívül legalább egy ember, akit szintén érdekelt a kérdés. És nem félt feltenni. A Wine Spectator pedig válaszolt is neki.

Oldalukon azt írják, hogy várják a borral kapcsolatot legnehezebb kérdéseket. Nem sznobok, ezért azokat is meg lehet írni nekik, amiket ciki megkérdezni a társaságban. Nos, Gregory P. is így tett.

„Mi a célja az üveg tetején lévő két apró lyuknak, közvetlenül a parafa felett? Egyes palackokon vannak ilyen lyukak, másokon pedig nincsenek. Köszönöm a választ”

– hangzott a kérdés.

Válaszában Dr. Vinny azt írja, hogy a válasz teljesen nyilvánvalónak fog tűnni, amikor elmondja. Az a két kicsi perforáció (jelölve a képen – a szerk.) a szellőzést segíti.

borosüveg 2 lyuk mire való fotó 2023 kérdés válasz
Kettő kicsi lyuk a bor tetején

De nem a borét. Arra való, hogy a levegő távozzon, amikor felteszik a címkét a borosüvegre, ezáltal pedig a lehető legfeszesebben tudják odarakni.

Hát, ennyi a titok. Köszönjük a figyelmet!

Olvastad? Ők elloptak 610 milliónyi bort egy luxusszállodából.

Hasonló cikkek

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük